Ankara kulislerine sızanlara göre, Reza Zarrab'a açılan "kara para aklama ve dolandırıcılık" davası ile, Kuveyt Türk'e açılan "IŞİD'e finans desteği" davalarının ardından, ABD'de yeni bir dava daha yolda; ABD'de açılacak yeni davada da Türkiye'deki 7 dernek ile, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağlantılı bazı enstitülere yönelik "IŞİD'e destek" suçlaması yöneltilecek.

Ve yine kulislere sızan bilgilere göre, IŞİD'e destek vermekle suçlanacak derneklerden biri de İHH olacak.

Dava açılacağına ilişkin bilgiler sızmaya başlasa da, henüz ayrıntılar netleşmedi.

Ancak açılacak bu üçüncü dava ile, Türkiye'deki IŞİD bağlantılarının hukuki olarak soruşturulmaya başlanacağı, bu bağlantılarının uzantılarının, "ciddi sıkıntılar yaratacak yerlere" uzanmasının söz konusu olabileceği diplomatik kulislerde konuşuluyor.

 

RUSYA İLE BARIŞMANIN ARKASINDA DA IŞİD VAR....


Yine diplomatik kulislere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'dan resmen özür dilemesinin nedenlerinden biri de yine IŞİD'le ilgili.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Ankara, Rusya'nın, BM Güvenlik Konseyi'ne IŞİD-Türkiye bağlantılarına ilişkin yeni bir rapor sunmaya hazırlandığı öğrendi.

Erdoğan'ın Rusya'dan "özür dilemesinin" zamanlamasında da, alınan bu bilgi etkili oldu.

Ankara, Rusya'nın bu raporu sunmadan Erdoğan'ın özür dilemesini sağlayarak, konunun BM'de de gündeme gelmesini engelledi. Özür karşılığında Ruslar, IŞİD militanlarının sınır geçişlerini, Türkiye ile IŞİD kontrolündeki Suriye toprakları arasındaki ticareti içeren ve içinde bazı kanıtlar da bulunan sözkonusu raporu, "şimdilik" kaydıyla rafa kaldırmayı kabul etti.