Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, Ergenekon ve Balyoz davalarında FETÖ'cüler tarafından mağdur edilen emekli komutanlar, 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdiler. Balyoz davasından 3,5 yıl hapis yatan ve daha sonra emekliye sevk edilen Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, 15 Temmuz darbe girişiminden "alınması gereken dersleri" anlattı.

Türkşen, "Bugün gelinen aşama nedeniyle bizim fabrika ayarlarına geri dönmemiz gerekiyor. Hani Atatürk, İsmet İnönü? İki ayyaş diyorduk ne oldu? Oraya döndük şimdi. 'Hakimiyet milletindir' diye her tarafa yazı asıyorsunuz. Biz bunu hep diyorduk zaten, hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Şimdi anladınız hakimiyet milletindir yazıyorsunuz. Demek ki olay din de değilmiş, başörtüsü de değilmiş. Biz dinsiz miydik bunlar başımıza geldi? Bunlar dindar mıydı? Şimdi siz başörtülü rektörlerinizi yanına polisle girip götürüyor musunuz? Siz bu kadrolaşmayı yaptınız mı? Yaptınız" dedi.

!Hayvanat bahçesi müdüründen TÜBİTAK müdürü yapmayın, bilimi esas almazsanız bunların hepsi tekrar başımıza gelir" diyen Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen'in sözleri sosyal medyaya da geniş yankı buldu.