Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson, beraberindeki heyetle saat 11.45'te özel uçakla Ankara'dan Gaziantep'e geldi. Johnson ve beraberindekiler yoğun güvenlik önlemleri arasında Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı çadır kentte inceleme yapacak. Johnson'un ziyaret edeceği Nizip-1 Çadır kentinde yaklaşık 11 bin Suriyeli barınıyor.

ingiltere-disisleri-bakani-gaziantep-ic

MECLİS'İ DE GEZECEK


Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Johnson'ın ziyareti çerçevesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili temaslarda bulunacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edileceği belirtildi. Johnson'ın AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'le de görüşeceği ve ayrıca darbe girişimi sırasında ağır hasar gören TBMM binasını ziyaret edeceği kaydedildi. Yapılacak temaslarda ikili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınmasının ve Türkiye ile İngiltere arasındaki kapsamlı işbirliğinin güçlendirilerek, ileri taşınması imkanlarının değerlendirilmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

ERDOĞAN'A HAKARET ETTİĞİ İDDİASI


İngiliz Bakan Johson'ın ismi geçtiğimiz ay "Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile' gündeme gelmişti. İngiltere'de yayımlanan haftalık The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray, geçen aylarda “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yarışması” düzenlemiş, yarışmayı Boris Johnson kazanmıştı. Murray, Johnson'ın şiirine de, derginin internet sitesindeki blog yazısında yer vermişti. Murray söz konusu şiir için Johnson'a bin sterlin verileceğini de duyurmuştu. Boris Johnson, Almanya'da Erdoğan'a hakaret eden program yapan Böhmermann'a da şiirinde göndermede bulunmuştu.

[caption id="attachment_1411796" align="aligncenter" width="650"] 'Artin Kemal' olarak da bilinen Ali Kemal, Mustafa Kemal'e ve milli mücadeleye karşı düşmanca tutumu ve ağır hakaretleri nedeniyle pek çok insan tarafından “hain” olarak damgalanmıştı. İstiklal Savaşı sonrası 'vatana ihanet' suçlamasıyla gözaltına alınan Ali Kemal İstanbul'a getirilirken İzmit'te halk tarafından linç edilmişti. 'Artin Kemal' olarak da bilinen Ali Kemal, Mustafa Kemal'e ve milli mücadeleye karşı düşmanca tutumu ve ağır hakaretleri nedeniyle pek çok insan tarafından “hain” olarak damgalanmıştı. İstiklal Savaşı sonrası 'vatana ihanet' suçlamasıyla gözaltına alınan Ali Kemal İstanbul'a getirilirken İzmit'te halk tarafından linç edilmişti.[/caption]

ALİ KEMAL'İN TORUNU


Eski Londra Belediye Başkanı olan Boris Johnson, Damat Ferit Paşa hükümetinin İçişleri ve Milli Eğitim Bakanı olan Milli Mücadele karşıtı Ali Kemal'in öz torunu Stanley Johnson'un oğlu olmasıyla tanınıyor.