Nehre dönüp, suyla dolan yolda zincirleme kazaya karışan toplam 17 araç hasar gördü. Suyla birlikte gelen taş ve topraklar karayolunu doldururken, ulaşım bir saat aksadı, uçağını kaçıranlar oldu.

bodrum3
Bodrum'da 5 yıl önce yapılan içme suyu isale hattında bugün öğle saatlerinde patlak meydana geldi. Bodrum- İzmir karayolunun 5'inci kilometresindeki Torba Mahallesi'ndeki isale hattındaki patlak nedeniyle tonlarca su boşa aktı.

bodrum6
Bodrum- İzmir karayolu nehre dönerken, Torba Kavşağı'nda 9 araç sular altında kaldı. Suların yüksek kesimlerden önüne kattığı taş ve toprak parçaları, karayolunu savaş alanına çevirdi. Sular, bir atölyenin önünde duran ve bakım için getirildiği öğrenilen bir tekneyi de yaklaşık 200 metre sürükledi.

bodrum1
Suyla dolan karayolunda yaşanan zincirleme kazada ise 8 araçta hasar meydana geldi. Bodrum- İzmir karayolu yaklaşık bir saat trafiğe kapalı kaldı. Bu nedenle havalimanına ulaşamayan bazı kişiler uçağını kaçırdı.

bodrum0
DSİ tarafından 5 yıl önce yapılan isale hattında 3-4 ayda bir meydana gelen patlakların yaşamı kabusa çevirdiğini belirten 54 yaşındaki Ahmet Öztürk, "Suların içinde kalan otomobildeki bir kadın ve çocuğu motosikletimden inerek bizzat ben kurtardım. Yoksa suların içinde otomobil ile sürükleneceklerdi. Bodrumlu biri olarak bu rezaleti tam dört yıldır yaşıyoruz. İsale hattının patlak olymayan bölümü neredeyse kalmadı. Her defasında tonlarca su boşa akıyor, araçlar zarar görüyor, evleri su basıyor. Yetkililer yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaki bu isale hattını yenilemek için birilerinin ölmesini mi bekliyor" diyerek, tepkisini dile getirdi.


"Bu felaketin geleceği zaten belliydi" diyen Mustafa Çırakoğlu da şunları söyledi:


"Bu manzaralar bir turizm şehrine yakışmıyor. Kimse sorumlusu, bu sorunu bir an önce çözsün. Havalimanına ulaşmaya çalışan turistler, bu manzaraya şaşkınlıkla bakıyor. Bu ayıp, hepimizin."


Trafik polisleri yolda gerekli emniyet tedbirlerini alırken Karayolları ile belediye ekipleri, iş makineleri ve arazözlerle yolda temizlik çalışmalarına başladı.


Bodrum'a içme suyu isale hattında dört yıl içinde toplam 45 kez patlak meydana geldiği bilidirldi. DHA