Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. TEM Şubesi ekipleri, IŞİD üyesi olduğu iddia edilen kişilerin adreslerine şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Diğer şubelerin de destek verdiği operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Kadınların Adli Tıp Birimi'ne kucaklarında bebekleriyle gelmeleri dikkat çekti. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

[caption id="attachment_1366056" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA - Konya'daki IŞİD operasyonunda da 20 kişi gözaltına alındı. FOTO:DHA - Konya'daki IŞİD operasyonunda da 20 kişi gözaltına alındı.[/caption]

KONYA'DA DA 20 GÖZALTI


Konya'da da polis tarafından düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD'e üye oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı. Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri terör örgütü IŞİD'e üye olduğu öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Yapılan istihbarat çalışması ile teknik ve fiziki takip ardından bu sabaha karşı daha önce belirlenen farklı adreslere yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aralamalarda örgütsel dokümanlar ele geçirildiği bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin Suriye'ye giriş-çıkış yaptıkları da saptandı.
Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.