Dünyanın en kalabalık, en genç ve üye sayısı en hızlı artan barosu olarak kabul edilen İstanbul Barosu’nda seçim yarışı sona erdi. Beş adayın yarıştığı seçimi son beş seçimin de galibi olan Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı olan Mehmet Durakoğlu 13 bin 19 oyla kazandı. Durakoğlu’nu 3 bin 423 oyla Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Av. Several Ballıkaya Çelik takip etti.

İLGİLİ HABERİstanbul Barosunda seçim yarışı başladıİstanbul Barosunda seçim yarışı başladı


23 bin 921 seçmenin 92 sandıkta oy kullandığı seçimde resmi olmayan sonuçlara göre oy dağılımı şöyle oldu:

 

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Av. Mehmet Durakoğlu: 13.019 oy, yüzde 54,42

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Av. Several Ballıkaya Çelik: 3.423 oy, yüzde 14,31

Hukukun Üstünlüğü Platformu Adayı Av. Mehmet Sarı: 3.040 oy, yüzde 12,71

Avukat Hakları Grubu Adayı Av. Ömer Kavili: 2.740 oy, yüzde 11,45

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu Adayı Av. Ali Rıza Kaplan: 1.699 yüzde 7,10

“ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜZDEN BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ”

Yeni Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu sonuçların belli olmasının ardından açıklama yaptı. Durakoğlu, "Bundan böyle şu anda kazandığımız zaferlerin başarısıyla asla kibirlenmeden sadece bu başarıyı bir hizmetin, bir inancın sonucu olarak gerçekleştirdiğimizi bilerek ve aynı çizgi içerisinde devam ederek yürüyeceğiz. Bu çizgi Türkiye'nin bir biçimiyle de olsa hukuk devleti olabilmesinin mücadelesidir, yargı bağımsızlığı mücadelesidir. Bu çerçeve içerisinde avukatların gerçekten avukatlık yapabilecekleri bir Türkiye yaratabilmektir. Gerçekten hukuk devleti içerisinde bir avukat profilini canlandırma mücadelesidir. Biz bir taraftan mesleğimizi, meslektaşımızı güçlendireceğiz, bir taraftan da savunma hakkını güçlendirerek Türkiye'yi hukuk devleti yapacağız. Bütün amacımız bu. Bu çizgi üzerinde devam edeceğiz. Asla aydınlanma devriminden ödün vermeyeceğiz. Asla Atatürkçülüğümüzden bir adım geri atmayacağız. Asla hiçbir şekilde bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden en küçük bir ödün vermeyeceğiz. Ve bu mücadeleyi böyle devam ettireceğiz" dedi. Konuşmanın ardından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı.

MEHMET DURAKOĞLU KİMDİR?

Durakoğlu'nun İstanbul Barosu'nun sitesinde yer alan özgeçmişi şöyle:

1956'da Sivas'ta doğdu. Ankara Atatürk Lisesini bitirdi. 1982'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986'da serbest avukatlığa başladı. Dış Ticaret alanında sertifika programları dersleri verdi. Aynı konuda yayınlanmış makaleleri vardır. İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Ūyeliğinde bulundu. 2004'de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

2006'da Baro Başkan Yardımcısı oldu. 2010-2012 ve 2012-2014 dönemlerinde İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. ÇYDD Üyeliği ile SODEV ve TÜSES yönetimlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.