İstanbul’daki sokak kedileri, Norveç’in en çok satan gazetesi VG’ye haber oldu. Gazete “Bu kentte kedileri beslemek halkın ortak sorumluluğu olmuş. Cihangir ile Kadıköy ise adeta bir kedi cumhuriyeti” diye yazdı.

İstanbul’un kedileri, VG muhabiri Nilas Johnsen’in objektifine böyle poz verdi. İstanbul’un kedileri, VG muhabiri Nilas Johnsen’in objektifine böyle poz verdi.


Norveç’in en çok satan gazetesi VG, İstanbul’daki sokak hayvanları ile ilgili geniş bir haber yayınladı. Gazetenin Ortadoğu muhabiri Nilas Johnsen’in imzasını taşıyan haberde “Türkiye’nin metropolü sokaktaki kedi ve köpeklerini çok seviyor. Sokak kedileri İstanbul’un her köşesinde var.

7

Özellikle Cihangir ve Kadıköy bölgelerinde çok fazlalar ve çok seviliyorlar. Buralar adeta birer ‘kedi cumhuriyeti...’ Sokak kedilerini beslemek İstanbul’da insanların ortak sorumluluğu haline gelmiş. Herkes bundan mutluluk duyuyor. Birçok ülkede ev kedilerine yapılan muamele burada sokak kedilerine yapılıyor. Buradaki kediler de kendilerini şehrin sahibi sanmaya başlamış...” ifadeleri kullanıldı.

SOKAKLARDA 750 BİN KEDİ, 250 BİN KÖPEK VAR Gazete, İstanbul’daki sokak hayvanlarının sayısının 1 milyonu bulduğunu yazdı. Tahminlere göre kentte en az 750 bin sokak kedisi ve 250 bin sokak köpeği yaşıyor. SOKAKLARDA 750 BİN KEDİ, 250 BİN KÖPEK VAR
Gazete, İstanbul’daki sokak hayvanlarının sayısının 1 milyonu bulduğunu yazdı. Tahminlere göre kentte en az 750 bin sokak kedisi ve 250 bin sokak köpeği yaşıyor.


Gazeteye göre, ‘kentteki sokak hayvanlarının sayısının 1 milyonu aşması harekete geçmeyi zorunlu kılıyor. Belediyelerin “yakala-kısırlaştır-geri bırak” diye özetlenebilecek mücadele programı ise yetersiz kalıyor.