15 yaşında zorla evlendirilmek istenen Zeyno, İstanbul'un şehrin göbeğinde kâbus gibi 48 saat geçirdi. 18 yaşındaki gencin akrabaları Zeyno'yu kaçırıp zorla gerdeğe sokmak istedi. Tecavüzden kaçan kız, 3'üncü kattan atladı. Mucize eseri ölmedi. Şimdi hastanede tedavi altında...


[caption id="attachment_1087160" align="alignleft" width="606"] Hayati tehlikeyi atlatan Zeyno'nun hastanedeki tedavisi sürüyor.[/caption]

Kan donduran olay İstanbul Esenyurt'ta yaşandı. 18 yaşındaki İbo İ.'nin akrabalarınca kaçırılıp bir evde İbo İ. ile zorla gerdeğe sokulmak istenen 15 yaşındaki Zeyno K., 3. kattan atlayarak ölmek istedi. Vücudunda çok sayıda kırık oluşan kız çocuğu şans eseri hayata tutundu. Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre Zeyno'nun dramatik öyküsü, kendisiyle zorla evlenmek isteyen 18 yaşındaki İbo İ.'yi reddetmesiyle başladı.

AİLESİ SEFERBER OLDU!


Saplantılı genç, Zeyno'yu elde etmek için akrabaları ile konuşup plan yaptı. Gözü dönmüş aile de çocuk yaştaki İbo ve Zeyno'yu evlendirmek için seferber oldu. Zeyno'nun bir arkadaşı ile işbirliği yapıldı. İstanbul Esenyurt'ta arkadaşı ile buluşacağını sanan Zeyno, buluşma noktasına gittiğinde İbo İ.'nin halası ve akrabası tarafından bir aracın arka koltuğuna zorla bindirildi. Önce Sefaköy'de günlük kiralanan bir eve, oradan da Kağıthane'deki başka bir adrese götürüldü. Bu sırada Zeyno'nun babası bir anda ortadan kaybolan kızı için polise başvurdu.

HASTANEDE KURTARILDI


Ailesi her yerde Zeyno'yu ararken talihsiz kız 48 saat süren dehşet dolu anların sonuna yaklaşmıştı. Bir odaya kapatılan Zeyno, İbo İ. ile gerdeğe girmesi için ikna edilmeye çalışılıyordu. Hatta bazıları kız çocuğunu tartakladı. Zeyno ikna olmadı. İbo İ. ile birlikte bir odaya kapatıldı. Kendisine dokunmaması için İbo İ.'ye yalvaran Zeyno, başaramadı. Çaresiz kalınca pencereyi açıp 3'üncü kattan atladı. Ağır yaralanan Zeyno Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda çok sayıda kırık oluşan kız çocuğu hayata tutunmayı başardı.

11 ŞÜPHELİ YARGILANIYOR


Hastane polisinin devreye girmesiyle korkunç olay ortaya çıktı. Savcılık soruşturma başlattı. Zeyno'nun babası şikayetçi oldu. İbo İ. ve yakınlarına, "hürriyeti tahdit", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçuna teşebbüs ve bu suça yardım etmek", "kasten yaralama" suçlarından dava açıldı. 11 şüpheli, ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.