Şenol GEZER/İSTANBUL

İstanbul Polisi (İEM), gece boyunca şehrin dört bir yanında yasadışı gösteri yapan 26 militanı gözaltına aldı. Şüphelilerin bulunduğu alanlarda arama yapan ekipler, molotof olarak bilinen çok sayıda "sıvı bomba" ele geçirdi. 1-7 Şubat tarihleri arasında ana yollarda huzur operasyonu gerçekleştiren İEM ekipleri, bin 442 aranan kişiyi yakaladı, 216 tabanca ele geçirdi.

[caption id="attachment_1082453" align="alignleft" width="600"] FOTO:SÖZCÜ - Operasyonlarda çok sayıda sıvı bomba ele geçirildi.[/caption]

Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ilçelerinde ağır darbeler alana bölücü örgüt PKK ile sansasyonel saldırılar peşindeki DHKP-C militanları, önceki gün, Başakşehir, Beyoğlu, Kağıthane, Küçükçekmece ve Şişli'de bir kez daha sahneye çıktı.  Korsan gösteri yapan militanlara İstanbul Emniyeti'ne (İEM) bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), Güven Timleri Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet ve ilçelere bağlı ekipleri anında müdahale etti. Polise, taş sopa ve molotofla saldıran 26 militan gözaltına alındı. Eylemcilerin üs olarak kullandığı kapalı ve açık alanlarda arama yapan ekipler, 59 adet sıvı bomba, yasadışı pankart, eldiven, maske ve örgütsel döküman ele geçirdi. Soruşturma sürüyor.

[caption id="attachment_1082454" align="alignleft" width="670"] FOTO:SÖZCÜ - Kent genelindeki operasyonların süreceği bildirildi.[/caption]

İNANILMAZ SONUÇ!


Öte yandan, 1-7 Şubat tarihleri arasında İstanbul genelinde yapılan Genel Bilgi Taraması'nda (GBT) 170 bin 118 kişinin kimliği sorgulandı. Gece-gündüz yürütülen çalışmalarda, bin 442 aranan kişi, 149 tabanca, 67 kuru sıkı silah, 4 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan 860 şüpheliden 334'ü tutuklandı.