Şişli'deki bir adreste sahte parfüm imal edildiği bilgisi İstanbul Emniyeti'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Sivil ekiplerce yapılan fiziki takiplerde; iş yerinde, ünlü markalara ait pahalı parfümlerin imitasyonunun üretildiği belirlendi. Bunun üzerine Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği operasyon kararı aldı.

[caption id="attachment_1242519" align="aligncenter" width="620"]FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ[/caption]

Adrese düzenlenen baskında 1 kişi gözaltına alındı. Aramalarda ise, çeşitli markalara ait 6 bin 900 sahte parfümle, 7 bin 995 adet boş parfüm şişesinin de aralarında bulunduğu 97 bin taklit ürün ele geçirildi. Markaların korunmasına yönelik "556 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname"ye muhalif olduğu gerekçesiyle Emniyet'in muhafazaya aldığı ürünlerin yapımında kullanılan 6 makineye de el konuldu. Operasyonun ardından şüphelinin ilişkilerinin, mercek altına alındığı öğrenildi.

[caption id="attachment_1242522" align="aligncenter" width="620"]FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ[/caption]

YIKIK BİNALARDA SAHTE İÇKİ


Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince diğer bir operasyonda ise sahte içki üreten bir çeteye darbe vuruldu. Fatih ve Sultangazi’de sahte içki üreten ve piyasaya kaçak alkol süren bir şebekeyi belirledi. Çeteye yönelik teknik ve fiziki takip çalışması başlatıldı. Şüphelilerin, sahte alkol üretim tesisi kurarak, bazı büfelere kaçak içki sattıkları belirlendi. Çetenin özellikle Fatih'teki yıkılmaya yüz tutan boş binaları imalathaneye çevirdiği tespit edildi. Şebekenin faaliyet gösterdiği 9 ayrı adresi tektek belirleyen polis, operasyon kararı aldı. Fatih, Eminönü ve Sultangazi’deki adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi.

[caption id="attachment_1242523" align="aligncenter" width="620"]FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ[/caption]

ÖLÜMLER AKILLANDIRMADI


Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, 615 şişe içki, 3 bin 280 boş içki şişesi, 3 bin 500 içki kapağı, 9 bidon içerisinde 180 litre saf alkol ele geçirildi. Geçtiğimiz yıl sahte içkiden çok sayıda kişinin ölmesine rağmen, saf alkol bulunması polisleri de şaşırttı. İnsan hayatını tehlikeye sokmasına rağmen, üretimden vazgeçmeyen 11 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen saf alkol, niteliğinin belirlenmesi için analize gönderildi.

Her iki operasyonda yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler hakkında sahtecilikten işlem yapıldı.