Taksim'de yağmura hazırlıksız yakalanan bazı çevre sakinleri, seyyar satıcılardan şemsiye satın aldı. Bazıları çanta veya naylon poşetle başını kapatarak yağmurun etkisinden kurtulmaya çalıştı. Turistler ise yaz yağmurunda dolaştı, çevrede fotoğraf çekti.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya, Kütahya, Eskişehir, Adana, Osmaniye, Antalya'nın kuzeydoğusu, Toroslar mevkii, Kahramanmaraş'ın batısı ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum), Sinop, Kastamonu'nun doğusu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bugün ülke genelinde hava tahminleri ise şöyle:

Marmara bölgesinde Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege bölgesinde Parçalı, zamanla iç kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz'de Parçalı, zamanla iç ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye, Antalya'nın kuzeydoğusu, Toroslar mevkii ile Kahramanmaraş'ın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu'da Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz'de Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar Kastamonu'nun doğusu ve Sinop il merkezinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde, Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu'da Kuzey ve batı kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ve Malatya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerinin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu'da ise, Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.