İstanbul Emniyet Müdürlüğü her 15 günde bir düzenlediği Yeditepe Huzur Uygulaması'na bir yenisini daha ekledi. Suçların engellenmesi ve aranan suçluların yakalanması için düzenlenen uygulamada 5 bin polis görevlendirildi . Asayiş Şube Müdürlüğü'nce planlaması yapılan uygulamaya Çevik Kuvvet, Kaçakçılıkla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Uyuşturucuyla Mücadele, Güvenlik Şube, Önleyici Hizmetler, Deniz Şube, Havacılık Şube Müdürlüklerinde görevli ekipler katıldı.

istanbul-huzur-operasyonu-880-2

SUÇ KAYITLARINA BAKILDI


İl genelinde 234 noktada yapılan uygulama, sabit sabit yol denetimi, eğlence mekanları ve umuma açık yerlerde denetleme şeklinde gerçekleştirildi. "Yeditepe Huzur" adlı uygulamada şüpheli görülenlerin üzeri arandı. GBT sistemi üzerinden şüphelilerin suç kayıtlarına bakıldı. Helikopter destekli uygulamada, Deniz Polisi de, özel tekne ve yatlarda inceleme yaptı, şüphelilerin suç kayıtlarına bakıldı.

ÇALIŞKAN DENETLEDİ


İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan uygulama noktalarını bizzat gezerek, polisleri denetledi. Kritik noktalarda görevli ekipleri de inceleyen Dr.Mustafa Çalışkan, güvenlik tedbirlerinin alınması konusunda polislere uyarılarda bulundu. Suç ve suçlularla mücadeleye aralıksız devam edileceğini vurgulayan Çalışkan uygulamaların amacının suçluları korkutmak, vatandaşların huzurunun sağlanması olduğunu belirtti

SİLAH VE UYUŞTURUCU


İl Emniyet Müdür yardımcıları ve ilçe müdürlerinin de uygulama doktalarını sürekli denetlediği çalışmada, 28 bin 322 şüphelinin GBT sistemi üzerinden suç kayıtlarına bakıldı. Haklarında arama kararı bulunan 129 kişi ve üzerinde suç unsuru bulunan 35 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda, 10'u kurusıkı 34 tabanca, çok sayıda kesici ve delici alet, 161 gram uyuşturucu, 2 bin 60 paket kaçak sigara ve 15 kaçak içki ele geçirildi. Uygulama ekiplerinin işyeri denetiminde ise 902 mekana girildi. 57 işyeri hakkında çeşitli suçlardan işlem yapıldı. Gece boyunca davam eden trafik uygulamasında ise 15 bin 990 araç sorgusu yapıldı, 121 araç trafikten men edildi ve 172 nin 568 lira para cezası kesildi.
istanbul-huzur-operasyonu-ic