İzmir-Manisa karayolu beyaza bürünürken arabalarıyla geçen bazı vatandaşlar, durarak karın keyfini çıkardı. Çocuklarıyla kartopu oynayan ve kardan adam yapanlar, bol bol fotoğraf da çekti.


Foto: CİHAN -İzmir'in yüksek kesimlerinde yağan kar kartpostallık görüntüler oluşturdu


Soguk hava dalgasıyla birlikte İzmir'in yüksek kesimlerine kar yağdı. Gece yağan kar, ortaya kartpostallık manzaralar çıkardı. Bornova ilçesi çıkışı, Sabuncubeli, Yakaköy ve Çiçekliköy bölgesinde, seyri doyumsuz manzaralar oluştu.


Foto: CİHAN


ARABALARINI YOL KENARINA ÇEKİP KARIN KEYFİNİ ÇIKARDILAR

İzmir-Manisa karayolunda seyahat eden birçok kişi, arabasını kenara çekerek hem manzaranın tadını çıkardı hem kartopu oynadı. Özellikle küçük çocuklar, velileriyle ve birbirleriyle kartopu oynadı. Bazı ailelerse çocukları için kardan adam yaptı.

Foto: CİHAN -İzmirliler yağan karın keyfini çıkardı


Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre İzmir ve çevresinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı olacak. Yağışlar genellikle yağmur, kuzey ve iç kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde görülecek. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (poyraz, 55-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı. İzmir ve çevresinde 4 ile 6 derece azalacak. Meteoroloji yetkilileri, Ege Denizi'nde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden beklenen kuvvetli fırtına (70-90 km) sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta denizcilik faaliyetinde bulunanlar olmak üzere ilgilileri, dikkatli ve tedbirli olmaları için uyardı. CİHAN