İzmir'in Buca İlçesi'nde, bir ihbar üzerine jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda bir çadırın içinde kaçak ve sağlıksız koşullarda tavuk kesimi yapıldığı ve piyasaya sürülmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

[caption id="attachment_1088835" align="alignleft" width="670"] FOTO:DHA - Sağlıksız ortamda kesilen tavukların piyasa sürülmeye hazırlandığı ortaya çıktı.[/caption]

Olay, dün akşam saat 20.30 sıralarında Olduruk Mahallesi 2370 Sokak içerisinde meydana geldi. Sokak üzerinde bulunan bir çadırda kaçak ve sağlıksız koşullarda tavuk kesimi yapıldığı ihbarı üzerine jandarma ve Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Söz konusu adrese yapılan operasyonda çadır içerisinde sağlıksız koşullarda 140 tavuğun kesildiği tespit edildi.

[caption id="attachment_1088836" align="alignleft" width="670"] FOTO:DHA - Manzaraya jandarma ve belediye ekipleri isyan etti.[/caption]

Yapılan baskında sağlıksız koşullarda kesimi yapılan ve piyasaya sürülmeye hazırlanan 140 tavuğa imha edilmek üzere el konuldu. Operasyon kapsamında kaçak kesim yapan zanlıları jandarma gözaltına aldı.

(DHA)