Kadıköy'de çiçekçi Mehmet Emin Kaya`ya kaldırımda çarparak ölümüne neden olan sürücünün yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

 

Foto: DHA


Sürücü, "Benim AKP gençlik kolları başkanlığı yapmış olmam basının bu kadar çok üzerime gelmesinin nedenidir. Aracın bagajında AKP resimleri, Cumhurbaşkanına ait tespit edilmiştir. Bunlar da linç kampanyasında etkili olmuştur. Özellikle AKP karşıtı olan medya kuruluşları olayı büyütmüştür" dedi.

ADLİ TIP: SÜRÜCÜ KUSURLU

Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülen davanın 2. duruşmasına tutuklu sanık Murathan Öztürk, çiçekçi Mehmet Emin Kaya`nın (34) babası Mehmet Selim, ağabeyi Cengiz Kaya ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme Hakimi Adli Tıp Kurumu`ndan sanık Öztürk`ün süratini azaltmadığı, idare hatası ile direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çıkıp ölüme neden olduğu gerekçesiyle asli kusurlu, ölen Mehmet Emin Kaya`nın da kusursuz bulunduğu yönünde rapor geldiğini belirtti.

"RAMAZAN GÜNÜ ALKOL KULLANDIĞIM DÜŞÜNÜLEMEZ"

Duruşmada söz alan Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Murathan Öztürk de, olaydan sonra sahte alkol raporu aldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını savunarak, "Ben basının yargı üzerindeki etkisini bilmeme rağmen ve tutuklanacağımı bilerek kendim gelip teslim oldum. Bu olay herkesin başına gelebilir. Bir trafik kazasıdır.

"AKPİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞI YAPMIŞ OLMAM BASININ BU KADAR ÇOK ÜZERİME GELMESİNİN NEDENİDİR."

Benim AKP gençlik kolları başkanlığı yapmış olmam basının bu kadar çok üzerime gelmesinin nedenidir. Aracın bagajında AK Parti resimleri, Cumhurbaşkanına ait tespit edilmiştir. Bunlar da linç kampanyasında etkili olmuştur. Özellikle AK Parti karşıtı olan medya kuruluşları olayı büyütmüştür. Normal günde alkol kullanan bir insan değilim. Kaldı ki Ramazan günü oruç tutulan bir dönemde alkol kullandığım düşünülemez" dedi.

"ÖLEN KİŞİNİN AİLESİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

Kazanın drift yaptığı gerekçesiyle gerçekleştiği iddialarını da kabul etmeyen Öztürk, "Basında hüküm verilmiş olup biran önce cezamı almak isterim. Ben ölen kişinin ailesinden yine özür diliyorum. Ömrümün sonuna kadar maddi manevi yanlarında olacağımı söylemek isterim. Hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencisiyim. Derslerimde başarılıyım. Tek isteğim biran önce okuluma devam etmek" diye konuştu. Son sözü sorulan Öztürk, "İstemeyerek sebep olduğum olaydan dolayı üzüntü duyuyorum" dedi.

7 YIL HAPİS CEZASI

Davada kararını açıklayan mahkeme hakimi Öztürk`ün önce "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 5 yıl, ardından olayda bilinçli taksirle hareket edildiğini belirterek sanığın "Bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

KAÇMA İHTİMALİ...

Murathan Öztürk`ün olaydan sonraki davranışlarını dikkate alan mahkeme cezada herhangi bir indirime gitmezken sanığın soruşturma aşamasında uzun bir süre kaçarak saklanması, kendi teslim olmadan yakalanmamış olması ve hükmün infazından kaçma ihtimalinin olması nedeniyle tutukluluk halinin de devamına karar verildi. Mahkeme ayrıca Öztürk`ün 2 yıl 6 ay süreyle sürücü belgesinin geri alınmasına hükmetti.

"YOLU AÇIK OLSUN"

Dava sonrası adliye bahçesinde açıklama yapan Mehmet Emin Kaya`nın ağabeyi Cengiz Kaya kararın emsal olduğunu belirterek, "Güçlünün adaleti değil adaletin gücü gerçekleştiği için mutluyuz. Adalet mücadelemizde yanımızda olanlara teşekkür ediyoruz. O çocuğa karşı bir kinimiz, öfkemiz, nefretimiz yok. Ona hakkımızı da helal ettiğimizi söylüyoruz. Bizim öfkemiz onu yanlış yönlendirenlereydi. İnşallah Türkiye`ye bir ders olur. Allah yar ve yardımcısı olsun Murathan Öztürk`ün. Yolu açık olsun" dedi. Baba Mehmet Selim Kaya ise, "Adaletin tecelli ettiğini umuyorum. İnşallah tarihe ve millete örnek olsun bu karar" diye konuştu.

DHA