Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, taciz ve tecavüz olaylarına karşı gece kadınlara belediye otobüslerinde durak beklemeksizin güzergah üzerindeki istedikleri yerde inme imkanı getirdi.

Büyükşehir Belediyesi, kadın yolcuların 22.00- 24.00 saatleri arasında durak beklemeksizin belediye otobüslerinden istedikleri yerde inmeleri için çalışma başlattı. Uygulamaya pilot bölge olarak Vadişehir, Sultandere ve Zincirlikuyu mahallerine çalışan 63, 44 ve 5 hat numaralı otobüslerden başlandı. Kadınlar, uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek belediye yetkililerine teşekkür etti.

BÜYÜKERŞEN: GÜVENLİK NEDENİYLE
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen uygulamanın kadın yolcuların güvenlikleri nedeniyle başlatıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Sultandere, Vadişehir ve Zincirlikuyu semtlerinde akşamları toplu taşıma seferi yapan belediye otobüsleri ile halk otobüslerinden yararlanan kadınlar, o semtlerdeki iki durak arasında evlerine en yakın noktada inmek istedikleri takdirde, resmi durak olmaksızın otobüsü durduracak ve orada inebilecekler. Bu uygulama tamamen güvenlik nedeniyle alınmış bir uygulamadır. Bu semtlerde sefer yapan belediye ve halk otobüsü şoförlerine talimat olarak verilmiştir."  DHA