Şenol GEZER (SÖZCÜ)
İstanbul Polisi'nin Kanarya'da 2 kişinin öldürüldüğü kahvehane saldırısının ardından gözaltına aldığı bölücü örgüt üyesi PKK'lı teröristlerin, 28 Eylül 2015 tarihinde Adana'nın Seyhan İlçesi'nde 2 polisi şehit ettiği ortaya çıktı.

 

Karanlık saldırıları aydınlatan operasyonları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri gerçekleştirdi. 1 Şubat'ta Küçükçekmece İlçesi'ne bağlı Tavuskuşu Caddesi üzerinde meydana geldi. Yüzleri beyaz maskeli 2 terörist,  saat 22.35 civarında cadde üzerindeki "Ufuk" adlı kahvehaneye otomatik silahlarla saldırdı. Büyük paniğe sebep olan saldırıda Mehmet Ümmihan (51) ve Ordulu Serdar Cebeci (37) can verdi, 4 kişi ise yaralandı.

Eldeki deliller ışığında saldırıyı Cizre ve Sur'da sıkışan terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiğini ortaya çıkaran TEM Özel Tim, bölücü teröristler Abdulsamet Cansu, Adar Özer, Hayrettin Seçen ve İslam Çolakoğlu'nu yakaladı.

TEM Şube'de sorguya alınan militanların kahvehane baskınının yanı sıra, yine eylem öncesi ve sonrası Kanarya'da düzenlenen eylemlerde, bir vatandaşı pompalı tüfekle öldürdüğü, 2'si Çevik Polis 4 kişiyi yaraladığı ve Adana'da 2 polisi şehit ettiği ortaya çıktı. Sorgulanan militanlardan Hayrettin Seçen'in Kanarya saldırısında AK47 otomatik silahı kullandığı, Adar Özer'in ise silahları hedef noktaya getirdiği belirlendi. Adliyeye sevk edilen teröristlerden Abdulsamet Cansu, Adar Özer ve Hayrettin Seçen tutuklandı, İslam Çolakoğlu ise adli kontrolle serbest bırakıldı. TEM, Kanarya'da ateş açan M.V. adlı diğer teröristi arıyor.

Militanların düzenlediği eylemler, tarih tarih şöyle sıralanıyor:
- 28 Eylül 2015: Adana'nın Seyhan İlçesi, Akkapı Mahallesi'ndeki özel bir hastaneden çıkış yapan ekip otosuna motosikletli maskeli 2 terörist tarafından, ateş açıldı. Saldırıda polis memurları Süleyman Çakır ve Bircan İlhanlı şehit düştü.
- 19 Aralık 2015: Kanarya'daki korsan gösteride, pompalı tüfekle ateş açıldı, Kahraman Kömürcü adlı vatandaş hayatını kaybetti.
- 28 Aralık 2015: Kanarya'da korsan gösteride ateş açıldı, Çevik Kuvvet'te görevli 2 polis memuru yaralandı.
- 24 Ocak 2015: Kanarya'daki korsan gösteride, M.V. Işık adlı gösterici, topluluğa ateş açtı. Çok sayıda gösterici yaralandı.
- Ocak 2016: Çeşitli tarihlerde bir çok aracın kundaklanması ve ayrıca iş yerlerine molotof atılması.