Emniyet (EGM) ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ilçelerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda militanlarını kaybeden bölücü PKK ile tetikçi örgüt DHKP-C son kanlı senaryosunu bugün Gazi'de sahnelemeyi planlıyor. Sosyal medya üzerinden militanlarını silahlı olarak Sultangazi'de toplamaya çalışan örgütlerin polisin ve halkın üzerine ateş açmasından korkuluyor. Ağır eylemlerin önünü kesmeye çalışan İstanbul Emniyeti, çok sayıda EYP, sıvı bombalar ve tabancalar ele geçirdi.

Şenol GEZER / İSTANBUL

Bölücü terör örgütü yandaşlarınca, 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının bahane eden PYD destekli PKK, MLKP, BÖG ve DHKP-C, geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden eylem birlikteliği analaşması yaptığını duyurdu. Güneydoğu'da alınan darbe ve çöküş sürecinden kurtulmak isteyen PKK, bu kez gözünü İstanbul Sultangazi'ye dikti. Günler öncesinden gelişmeleri, dikkatle izeleyen İstanbul Polisi (İEM), 1995 yılında yaşanan acı olayların tekrar etmesi için bir dizi yoğun tedbirler aldı.

BASKIN ÜSTÜNE BASKIN


İşte bu tedbirler doğrultusunda ilk operasyon "savcı katili" örgüt DHKP-C'ye yönelik gerçekleşti. Gaziosmanpaşa'daki hücrelere baskın düzenleyen İEM'e bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 3 militanı, 4 tabanca ve eylem planlarıyla yakaladı. Operasyonun ikinci adresi Başakşehir oldu. Hedef adreslere giren TEM Özel Tim, 6 militanı sıvı bombalarla gözaltına aldı. Sultangazi İlçesinde dün yapılan yol kontrolleri ise bugün sahnelenmek istenen kanlı planı deşifre etti. Araçlarda ve bazı hedef adreslerde yapılan aramalarda, 54 adet "molotof" olarak bilinen sıvı bomba, kokteyli, 6 adet patlamaya hazır el yapımı patlayıcı, 5 adet tabanca ele geçirildi. Şüpheli militan ise gözaltına alındı.

OTOMOBİLDEN, YÜKSEKDAĞ ÇIKTI


İstihbarat birimlerinden gönderilen, "Gazi'de yapılması planlanan korsan gösteride bölgedeki güvenlik güçlerine EYP (El Yapımı Patlayıcı) ve silahla saldırı gerçekleştirilmesi hedefleniyor" uyarısını dikkate alan iEM Şube, bugün sabah bir dizi güvenlik tedbirleri uygulamaya geçirdi. Bu kapsamda, Sultangazi İlçesi Gazi Polis Merkezi önünde araçlar üzerinde uygulama başlatıldı. Bu esnada uygulama noktasından hızla geçmeye çalışan bir aracı "usulünce" durduran ekipler, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile karşılaştı. Ancak, hiçbir işlem yapılmadan aracın yoluna devam etmesine izin verildi.

'LÜTFEN, GAZİ'DEN UZAK DURUN'


Türkiye, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin (AB) terör örgütü listesinde yer alan DHKP-C'nin tarafı olduğu eylem birlikteliğinin Sarıyer'de gerçekleşen terör operasyonunda hayatını kaybeden Dilek Doğan'a yönelik ilk duruşmanın yapılacağı 17 Ocak'ta zirveye çıkartılması planlanıyor. SÖZCÜ'de 13 Ocak'ta yayınlanan "DHKP-C tetikçileri saldırı planlarıyla yakalandı" başlıklı haberiyle hain planları dile getirdi. Terör uzmanları, provakasyona açık alanlardan uzak durulmasın istedi.