Hasan DÖNMEZ KONYA, (DHA) - KONYA’da 17 yaşındaki kardeşi İ.K.,’ya uyuşturucu sattığı iddiasıyla 19 yaşındaki Özgür Düşünme’yi tüfekle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle 21 yaşındaki Hüseyin Keskin’in 5`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılanmasına başlandı. Keskin, savunmasında Özgür Düşünme`yi, kardeşine uyuşturucu satmaması konusunda uyardığını ancak onun çıkan tartışmada göğsüne taş atması sonucu korkup paniğe kapılarak tüfekle ateş ettiğini söyledi.
Olay, 15 Şubat 2014 tarihinde saat 19.00`da Selçuklu İlçesi Beşyüzevler Mahallesi’ndeki dağlık arazide meydana geldi. Bölgede gezintiye çıkan vatandaşlar, yerde hareketsiz yatan bir kişiyi görünce durumu polise bildirdi. Polis, yerde yatan kişinin sırtından ve başından tüfekle vurularak öldürüldüğünü belirledi. Cesedin üzerinden üzerinden kimlik çıkmaması üzerine  parmak izinden yapılan incelemede, öldürülen kişinin uyuşturucu satıcılığı, hırsızlık ve yağma gibi suçlardan suç kaydı bulunan Özgür Düşünme olduğu tespit  edildi.
Cinayetin uyuşturucu bağımlısı olup da Özgür Düşünme’den alışveriş yapan kişiler tarafından işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, 300 kişinin ifadesine başvurdu, mobese kameralarını inceledi. `Şahin` model beyaz renkli otomobildeki kişilerin olay günü mahalleye gelerek Özgür Düşünme’yi sorduğu bilgisine ulaşan Cinayet Büro Amirliği polisleri, pasta imalathanesinde çalışan Hüseyin Keskin`in Özgür Düşünme ile görüştüğünü belirledi. Gen yıl Aralık ayında gözaltına alınan Keskin, polisteki sorgusunda suçunu itiraf etti.
Keskin, kardeşi İ.K.`nin uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve Özgür Düşünme`yi de ona uyuşturucu satmaması konusunda uyardığını ve aralarında çıkan tartışmada tüfekle ateş ederek öldürdüğünü söyledi. Keskin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
HAKİMDEN, ZANLIYA; `NİYE DAĞA GÖTÜRDÜN?`
Konya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklu yargılanan Hüseyin Keskin, tutuklu olduğu Alanya Cezaevi`nden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile mahkemeye katıldı. Keskin buradaki ifadesinde, şunları söyledi:
``Özgür’ün yanına konuşmak için gittim. Kardeşime uyuşturucu satma, dedim. O da bana, ``Benim işim bu. Ben de bundan ekmeğimi kazanıyorum. Kardeşin gelirse uyuşturucu satarım. Ayrıca burada konuşmayalım seni polis, beni de muhbir sanarlar, gidelim başka yerde konuşalım`` dedi. Sonra Beşyüzevler Mahallesi’nin ilerisindeki dağlık alana gittik. Burada Özgür arabadan indi ben de indim. Uyuşturucu bağımlısı kişilerin agresif olduğunu bildiğim için bagajdan otomatik av tüfeğini yanıma aldım. Özgür’e kardeşime bir daha uyuşturucu satmaması için rica da bulundum. O bana küfür etmeye başladı. Yerden taş alarak bana fırlattı. Taş göğsüme çarpınca korkup paniğe kapıldım. Üzerinde bıçak olabileceğini düşünerek tüfeği ona doğrulttum. Daha önce hiç silah kullanmadım. Kapıldığım korkuyla silahı ateşledim. O yere düşünce korkuyla kaçtım. Onu öldürmek istemedim pişmanım.``  
Mahkeme başkanı, ``Sen 20-25 kilometre yol boyunca söyleyeceğini söylemedin mi? Kardeşime uyuşturucu satma demek için niye dağa götürdün?`` diye sordu. Hüseyin Keskin de, ``Özgür, buradan uzaklaşalım deyince ben de onu oraya götürdüm” dedi. Sanık avukatı, Keskin’in ruh sağlığından şüphe duyduğunu belirterek cezai ehliyeti olup olmadığının öğrenilmesini için rapor alınmasın istedi.
Mahkeme heyeti de akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için sağlık raporu alınmasını belirterek, duruşmaşı 28 Nisan tarihine erteledi.

DHA