ÇANAKKALE'de, birlikte tarlaya gittiği ailesinin yanından ayrılıp kaybolan otistik 11 yaşındaki Ali Kaan Erkan, 2.5 saatlik çalışmanın ardından sağ bulundu. 
Olay, dün saat 17.30 sıralarında, merkeze bağlı Dümrek Köyü'nde meydana geldi. Otistik olduğu belirtilen Ali Kaan Erkan, tarlada oynarken ortalıktan kayboldu. Ali Kaan Erkan, anne ve babasının tüm aramalarına rağmen bulunamadı. Baba Kudret Erkan, jandarmayı arayarak yardım istedi. 156 Harekat Merkezi'nin koordinesiyle UMKE ve AFAD ekiplerinin desteğiyle Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'ndan iz takip köpeği ve sorumlu ekibi, İl Merkez Jandarma Komutanlığı ve vatandaşlar arama çalışması başlattı. Karatepe Mevkii'nde yapılan aramalarda yaklaşık 2.5 saat sonra Ali Kaan Erkan, kaybolduğu bölgeye yaklaşık 3 kilometre mesafedeki ormanlık alanda bulundu. UMKE ekiplerinin yaptığı ilk muayenede herhangi bir yaralanma veya rahatsızlık tespit edilmeyen Ali Kaan Erkan, babası Kudret Erkan'a teslim edildi. 
Jandarma kayıp çocuğu ailesine teslim ederken, "Kudret bey gözünüz aydın. Geçmiş olsun tekrardan. İnşallah böyle bir olayı bir daha yaşamayız" dedi. Jandarma, arama kurtarma çalışmalarına katılan herkese özverilerinden dolayı teşekkür etti.


  

DHA