Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün işadamlarına yönelik cumartesi günü düzenlenen 'Paralel yapı operasyonu'nda gözaltına alınan 5 şüpheli nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz ve petrol istasyonu bulunan Ahmet Türkmen hakkında ise yakalama kararı çıkarken, aynı operasyonla ilgili aranan 5 kişinin yurt dışına çıktığı belirlendi.

[caption id="attachment_1080162" align="alignleft" width="670"] FOTO:DHA- Kayseri'deki operasyonda gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi.[/caption]

5'İ GÖZALTINA ALINDI 7'Sİ ARANIYOR


Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları ve bu yapıya mali finans sağladıkları iddia edilen 12 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı. Bu kapsamda KOM Şube ekipleri cumartesi günü erken saatlerde 12 kişinin ev ve işyerlerinde arama yaparak, bilgisayar ve mali hesaplarına el koyarken 5 kişiyi gözaltına aldı. 7 şüpheliden  2'si hakkında yakalama kararı çıkartılırken, 5 şüphelinin yurt dışında olduğu bildirildi. Kısa adı 'KAYMOS' olan Kayseri Mobilyacılar Derneği başkanlığından kısa süre önce istifa eden eski başkan, mobilyacı Mahmut Alak, Kimse Yok mu Derneği eski Başkanı Hacı Osman Büyükatak, işadamları kuyumcu Necmi Somtaş, sanayici Halit Gazezoğlu ve çelik kapı imalatçısı Mustafa Ahi bu sabah sağlık kontrolünden geçirildikten sonra nöbetçi mahkemeye sevkedildi.

TİCARET ODASI MECLİS BAŞKANI DA ARANIYOR


Operasyon kapsamında ev ve işyerlerinde bulunamayan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz ve akaryakıtçı Ahmet Türkmen hakkında Cumhuriyet Savcılığınca yakalama kararı çıkarıldı. Aynı soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan ancak, yurt dışında oldukları ifade edilen GESİAD eski başkanı, müteahhit İlhan Miraboğlu, KTO Yönetim kurulu üyesi ve kapı imalatçısı İsmail Tuna, mali müşavir Mehmet Fındık, Mehmet Çetin ve Mehmet Yıldız da aranıyor. (DHA)