İsmi ‘Kebap- Şalgam Festivali’ olarak değiştirilen Rakı festivalini basıp, havaya ateş eden, masaları dağıtan 1 tutuklu, 6 şüphelinin yargılanmasına başlandı. Mahkeme, tutuklu sanığın tahliyesine karar verirken, diğer sanıkların adli kontrol kararını kaldırdı.


Foto: DHA Adana'da Kebap Festivali'ni basanlar tahliye edildi.


 Mehmet SERBES / ADANA

Kebap-Şalgam Festivali olarak değiştirilen Rakı Festivalini pompalı tüfek, bıçak ve sopa ile basıp masaları dağıttıkları iddia edilen 1’i tutuklu 6 kişinin “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan yargılanmalarına başlandı. Tutuklu Mehmet Pamuk suçlamayı kabul edip, “Tarihi cami yanında rakı içilmesine kızdığım için havaya ateş açtım. Amacım insanları uyarmaktı.” dedi. Mahkeme, tutuklu sanığın tahliyesine karar verirken, diğer sanıkların adli kontrol kararını kaldırdı.

FESTİVALİN ADI DEĞİŞTİRİLDİ

Olay, 12 Aralık 2015 gecesi Seyhan ilçesi Ulucami Mahallesi Münif Yeğenağa Caddesi’nde meydana geldi. Tarihi Ulu Cami ve Memiş Paşa Camisi arasında kalan Büyüksaat çevresinde son 10 yıldır “Rakı Festivali” adı altında yapılan kutlamalara bu yıl Adana Valiliği tarafından izin verilmedi. Bunun üzerine festivalin adı “Kebap ve Şalgam Festivali” olarak değiştirildi.

Foto: DHA -Adana Kebap ve Şalgam festivali


BASKIN

İddianameye göre ellerinde bıçak tüfek ve sopa olan Ömer Pamuk (30), Cumali Pamuk (32), Hakan Yarımtaş (25), Aykut Yarımtaş (22), Sadık Pamuk (24) ve Mehmet Pamuk (35) festivalin gerçekleştiği yeri bastı. Mehmet Pamuk, tüfekle rastgele ateş açıp, “Sizin hiç Allah korkunuz yok mu” diyerek çevreye saldırdı. Diğer 5 kişi ise ellerindeki sopalarla masaları dağıttı.

DAVA AÇILDI

Polis, festivali basan 6 kişiyi yakalayıp gözaltına aldı. 5 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Mehmet Pamuk tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı, festivali fikir ve eylem birliği içerisinde basanlar hakkında ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçundan dava açtı.

“ZARAR VERME KASTIM YOKTU”DEDİ

Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada Mehmet Pamuk şunları söyledi. “Suçlamayı kabul ediyorum. Cami yanında rakı içilmesi nedeniyle kızdığım için bana ait av tüfeği ile 3 el ateş ettim. Amacım insanları uyarmaktı. Zarar verme kastım yoktu.” dedi. Diğer sanıklar da Mehmet Pamuk’un ifadesine katıldıklarını söyledi. Mahkeme, sanığın tahliyesine karar verirken, 5 sanığın adli kontrol kararını kaldırdı ve duruşmayı erteledi.