Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hande Fırat'ın "Balyoz ve Ergenekon mağdurları, yasal bir düzenleme ile yeniden Türk Silahlı Kuvvetlerinde göreve getirilmeli mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bizim önerilerimiz arasında. Taksim Manifestosu'nun maddelerinden birisi de budur. Devletin bir görevi de adaleti, hakkı teslim etmektir. Balyoz, Ergenekon, casusluk davalarında pek çok masum insan, yargılandı, büyük acılar çekti. Sadece onlar mı? Hayır, aileleri büyük acılar çekti. Biz, onlara sahip çıktığımız için bize 'darbeci' dendi." yanıtını verdi.

İLGİLİ HABERKumpas mağdurları göreve  alınsın, TSK 2 yılda şahlanırKumpas mağdurları göreve alınsın, TSK 2 yılda şahlanır

Kılıçdaroğlu, sonunda bu davaların bir kumpas olduğunun ortaya çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yapılması gereken, eğer bu devlet, adaletli bir devletse onların hakkını teslim etmektir. İade-i itibar, bir yasa teklifimiz şu anda bizim Meclis Başkanvekili'miz olan Hamzaçebi tarafından hazırlandı. O yasa teklifini verecekti, dedim ki 'Biraz bekleyin, gruplarla oturulup bir görüşülsün, belki diğer partilerin grupları da benzer bir yasa teklifi verebilirler. Dolayısıyla dört partinin grupları ortak bir çaba harcasınlar.' Bir hakkı teslim etmek sadece CHP'nin değil, Adalet ve Kalkınma Partisinin de Milliyetçi Hareket Partisinin de Halkların Demokrasi Partisinin de ortak görevi olmalıdır. Bu görüşmeler şu anda devam ediyor, umarım bunların hakları teslim edilir."

İLGİLİ HABERKılıçdaroğlu'ndan 15 Temmuz davası için flaş öneriKılıçdaroğlu'ndan 15 Temmuz davası için flaş öneri