CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayın programında önceki gün Arvin'de CHP konvoyuna yönelik düzenlenen saldırıyı anlatan Kılıçdaroğlu "15 Temmuz sonrası beni suikast yapabilecekleri konusunda uyarmışlardı." dedi.

CnnTürk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu saldırıyı tüm detaylarına kadar anlattı.  "Konvoyla Şavşat’tan yola çıktık. Dar bir vadidien giderken araçlar durdu. Araçlardan güvenlik görevlileri çıktılar. Birdenbire silahlar patladı. Bir vadinin ortasındaydık. Yüksek tepeler vardı. O an bize PKK ile çatışma olduğu söylendi. Arkada bulunan ambulans öne geçti. Sorduğumuzda bir askerin yaralı olduğunu söylediler" diyen Kılıçdaroğlu dehşet dolu dakikaları şu sözlerle anlattı "Sonra ikinci bir çatışma oldu. Koruma ilerde bir roketatar ile saldırı olabileceğini ve oraya ateş ettiğini söyledi. Orada olmamızın riskli olduğu söylendi. Jandarmaya ati zırhlı bir araç geldi. Zırhlı araç içinde karayolları binasına gittik. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı aradı. Efkal Ala her türlü önlemi aldıklarını söyledi. Daha sonra HDP de dahil tüm partilerin genel başkanları aradı. Selahattin Demirtaş Güney Afrika’da bulunduğunu belirtip geçmiş olsun dileğini anlattı. Biz saldırganları görmedik ama silah seslerini duyduk. Bize bu yolun riskli olduğu söylenmedi. Bir süre sonra Efkan Ala aradı. Helikopter verileceğini söyledi. Helikopterle Ardamış’a gidip miting yaptık. Oradan Artvin programımız vardı. Ancak saat geç olduğu için bunu iptal ettik. Trabzon’a gitmek istedik ancak hava koşulları nedeniyle Erzurum’a gidebileceğimiz söylendi"

"DAHA ÖNCE UYARILDIK"


15 Temmuz sonrası kendisine yönelik suikast yapabileceği konusunda uyarıldığını belirten Kılıçdaroğlu "Daha sonra İçişleri Bakanlığı'ndan arandı. Koruma sayısı arttırıldı. Ardamış'a giderken daha önce görmediğim uzun namlulu silahları gördük. Ülkemizin daha huzurlu olmasını istiyoruz. Ama bunu içine sindiremeyenler olabilir" dedi.

MİT'LE GÖRÜŞMEDİK


Saldırının amacına yönelik "PKK, 'anamuhalefet partisinin bir suikaste gitmesi Türkiye'yi daha fazla karıştıracaktır' diye düşünmüş olabilir" sözleriyle yorumlayan Kılıçdaroğlu "Biz sadece İçişleri Bakanlığı'ndan bilgi aldık. MİT ve Hakan Fidan'la görüşmemiz olmadı. PKK, Türkiye'nin çıkarlarını savunan bir örgüt değil" diye konuştu.