Son Avrupa şampiyonasında milli takımın uğradığı hüsran iş dünyasında da tepkilere neden oldu.  Ege Bölgesi'nin önemli isimlerinden Mazhar Zorlu Holding ve Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, oynanan kötü futbolun ardından gruplardan bile çıkamayan Türk Milli Takımı'yla ilgili açıklamalar yaptı. Başarısızlığın en büyük nedenlerinden birinin altyapıya önem verilmemesi olduğunu belirten Zorlu, "Devrişme futbolcular olmasa sahaya çıkartacak ilk 11 bulamayacak duruma geldik" dedi. Milli takımın son formasını da eleştiren ünlü işadamı "Tektsil ve moda ülkesininin takımının forması böyle mi olur? Adamın nasıl milli ruhu olacak ?" diye tepki gösterdi.

"İYİ Kİ İLK 16'YA KALMAMIŞIZ"


Mazhar Zorlu Holding ve Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Avrupa Kupası başlamadan önce Türk Milli Takımı'nın en büyük sıkıntısının geri dörtlüsü olduğunu, stoper bulunamadığını söyledi. Takımın mücadele gücünden yoksun olduğunu da belirten Zorlu " İyi ki ilk 16'ya kalmamışız. Belçika ve İzlanda'ya bakın. Türkiye'de futbol ikinci viteste, Avrupa'da dördüncü viteste oynanıyor. Büyük fark var. Kadrodaki futbolcular uyumsuz. Yanlış oyuncu seçimleri var. Fatih Terim'in kadrolarında ekip ruhu olduğu söyleniyordu. Ancak ne olduysa ekipte frekans bozukluğu oldu. Ayrıca Terim, ailesi ve futbolcularla ilgili çirkin söylemler de olumsuz etki yaptı" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bir dönem yönetim kurulu üyeliğini yapan Zorlu, yıllar önce TFF Başkanı seçildiğini ancak dönemin Başbakan'ın geri çekilmesi yönündeki taleplerine karşın 72 saat başkanlık yaptığını söyledi. Başkanlıktan çekilmemesi üzerine seçimlerin yenilendiğini belirten Zorlu, "Bizim o dönem ki savlarımız arasında altyapıdan iki oyuncunun ilk 11'de oynamasını zorunlu kılmak vardı. Yabancı futbolcuya sınır koymayacaktık. Zaten 2- 3 yıl sonra yabancı futbolcunun foyası ortaya çıkacaktı. Bizim baskılarımızla ilk 18'e altyapıdan bir futbolcu zorunlulğu geldi. Örneğin Sabri Sarıoğlu altyapıdan gelen oyuncu olarak gösterildi. Adam futbolu bırakacak hala altyapıdan gelen oyuncu deniyor" dedi.

FOTO:DHA- Zorlu, milli takımın formasını da eleştirdi. FOTO:DHA- Zorlu, milli takımın formasını da eleştirdi.

FORMAYI DA ELEŞTİRDİ


Milli Takım'ın formalarını de eleştiren Zorlu "Tektsil ve moda ülkesininin takımının forması böyle mi olur? Adamın nasıl milli ruhu olacak ? Böyle bir formayı çok mu aradık? Kırmızı beyaz renkler, ayyıldız olmalıydı"dedi. Zorlu, devşirme sporcular olması sahaya çıkartacak ilk 11 bulamayacak duruma gelindiğini de belirterek, " Onlar de bizim evladımız ama Türkiye'de spor kulüplerinin içinden çıkacak bir ilk 11 bulamamız bizler için utanılacak bir durumdur. Biz altyapı projesi ortaya koymazsak başarılı olamayız"dedi.

(DHA)

altay