Resmi Gazete'de bugün yayınlanan 671 sayılı Kanun hükmünde kararname (KHK)  ile Genelkurmay Başkanı "harekat, istihbarat, teşkilat ve eğitim" açısından, kuvvet komutanlıkları üzerinde yeniden yetkili kılındı.
Ancak lojistik ve personel bakımından yetki, Milli Savunma Bakanlığı'nda (MSB) kaldı. Lojistik konusunda yetkinin MSB'de bırakılmasına rağmen, KHK'ya "Genelkurmay Başkanı, lojistik ve tedarik konusundaki önceliklerini MSB'ye bildirir" ibaresi konularak, bu  konuda da Genelkurmay Başkanı'na öneride bulunma imkanı sağlandı.

2 HAFTA ÖNCE YETKİ BUDAMASI OLMUŞTU


31 Temmuz'da yayınlanan 669 sayılı KHK'dan sonra, Genelkurmay Başkanı'nın "kuvvetsiz komutan" durumuna düşürüldüğü eleştirisi yapılmıştı.  Genelkurmay Başkanlığı'nın da bu düzenlemelerden rahatsızlık duyduğu kulislere yansımıştı.

GENELKURMAY BAŞKANI'NIN DA KATILDIĞI TOPLANTIDA KARAR ALINDI


Hükümet, daha önce çıkardığı 669 sayılı KHK'da yaptığı düzenlemelerdeki değişikliğe, Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen, ancak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da hazır bulunduğu toplantıda karar verdi.  CHP de, KHK'lar ile etkisi olağanüstü halin süresini aşacak idari düzenlemeler yapılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu savunarak, 669 sayılı KHK'nın değiştirilmesi gerektiğini ortaya koymuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda Başbakan Binali Yıldırım'a da ayrıntılı bir mektup göndermişti.

İLGİLİ HABERÜniversite mezunları hava kuvvetlerinde pilot olabilecekÜniversite mezunları hava kuvvetlerinde pilot olabilecek


İLGİLİ HABERGenelkurmay Başkanı olmak için Kuvvet Komutanı olma şartı kalktıGenelkurmay Başkanı olmak için Kuvvet Komutanı olma şartı kalktı