Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Adana’dan başlattığı “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz” mitinginde konuştu.  Konuşmasında iktidarı Suriye başta olmak üzere dış politika konusunda sert biçimde eleştiren Kılıçdaroğlu, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Suriye açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘ayar’verdiğini söyledi.
Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı 'Esed’in hükümranlığına son vermek için girdik’ diyor. MGK toplandı karar aldı, kendisi de başkan. Orada da ‘Biz Suriye’ye terörü önlemek için girdik’ dedi. Ama Putin buna ‘sen çıkıp konuşacaksın, tükürdüğünü yalayacaksın yoksa ben kabul etmem’ dedi. Yani Putin buna ayar çekti. ‘Kardeşim Esed’ de diyecek de zamanı da var. Bir ülkenin Cumhurbaşkanına bir başka ülkenin devlet başkanı tarafından ayak verilirse bu bana ağır gelir. Benim Cumhurbaşkanım başkaları tarafından ayar verilen Cumhurbaşkanı olamaz. Benim Cumhurbaşkanım onuruyla namusuyla ayakta duran kişidir.” diye konuştu.  Kılıçdaroğlu, Suriye’de şehit olan üç askerimizin de “Kim vurduya gittiği” ifade ederek “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez böyle bir şey oluyor. Şehitlerimiz var, kimin vurduğu belli değil. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük hezimetini yaşıyor” dedi. CHP Genel Başkanı hükümeti Ege adaları ve Kıbrıs konusundaki politikaları konusunda da eleştirip, “Yunanistan Ege’deki 18 adaya bayrak çekmiş bunlar Başkanlık peşinde...” ifadesine yer verdi.

CHP Genel Başkan'ın  Adana’daki “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz” mitinginde konuşması öncesinde  Aladağ’da çıkan yurt yangınında yaşamını yitiren 12 kişi için saygı duruşunda bulunuldu, sonrasında ise İstiklal Marşı okundu. Kılıçdaroğlu da konuşmasına Aladağ’dan geldiğini belirterek başladı ve “Neden iktidar 12 senedir öğrencilerin yurt sorununu çözemedi? Bu ülkenin halktan yana bir politikaya, kul hakkı yemeyen bir politikaya yani CHP’ye ihtiyacı var.  Biz taşımalı eğitim sistemini kaldıracağız, nerede bir öğrenci varsa öğretmenle öğrenciyi orada buluşturacağız. Hiçbir annenin gözü arkada kalmayacak. Sıcak suyu, soğuk suyu, banyosu, internet erişimi olan yurtlarda kalacaklar. Her çocuk devletin koruması altında olacak. Her köyde ziraat mühendisi, veteriner olacak yani sorunu çözmek için kente gelmeyecek, kentte eğitilmiş kişi köye gidecek, köylülerin sorunu çözecek. Köy Enstitülerinde bir tek yangın çıkmadı, bir tek istismar olmadı. Bunları hepsini 14 yılda değil 4 yılda yapacağız. 4 yılda Türkiye’yi şaha kaldıracağız. “dedi.

ÜLKÜCÜLERE: CUMHURİYETİ BİRLİKTE SAVUNACAĞIZ


CHP Genel Başkanı “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarının da atıldığı, alandaki bir grup ülkücüyü “Ülkücü arkadaşlarımız da burada” deyip selamladığı mitingde” Aramızda ülkücü kardeşlerimiz var onlar da ‘başkanlığa karşıyız’ diyorlar. Cumhuriyeti birlikte savunacağız, eğer bunu yapmazsak bu topraklar için kan döken şehitlerimiz için görevimizi yapmamış oluruz. Şehitler ölmez vatan bölünmez diye hep birlikte haykıracağız. Onlar şehitlerimizi, gazilerimizi ayrıştırdılar. Çünkü onlar ayrıştırıcı, biz birleştiriciyiz. Biz bu ayrımı ortadan kaldıracağız”dedi.  Kılıçdaroğlu, sözlerine “OHAL bahanesiyle binlerce öğretmen açığa alındı kapının önüne konuldu. CHP iktidarında hepsinin itibarı iade edilecektir. “diye devam etti.

[custom_content title="MHP'Lİ BAŞKAN KILIÇDAROĞLU MİTİNGİ İÇİN ÜCRETSİZ OTOBÜS TAHSİS ETTİ " desc="Adana’nın MHP’li Büyükşehir Belediyesi, CHP Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz” mitingine, vatandaşların ulaşımı için ücretsiz otobüsler tahsis etti. Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgilere göre, miting meydanına uzak mahallelerden vatandaşların taşınması için CHP’li yetkililerin yaptığı talep olumlu karşılandı ve 20 civarında belediye otobüsü tahsis edildi. Belediye otobüsleri vatandaşları mahallelerden miting alanına götürdü miting sonrası ise tekrar mahallelere geri getirdi. CHP Adana İl Başkanlığı yetkilileri uygulama için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini ifade ettiler. ">

FOTO:SÖZCÜ - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 belediye otobüsü, Kılıçdaroğlu'nun mitingi için tahsis edildi. FOTO:SÖZCÜ - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 belediye otobüsü, Kılıçdaroğlu'nun mitingi için tahsis edildi.

LİNÇ EDİLEN ASKERLERİN HESABI SORULACAK"


Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan linç olaylarını hatırlatarak, “15 Temmuz gecesi iki askeri lise öğrencisi ve bir er linç edildi. Bunların hesabını kim verecek? Sen komutanı yargılamıyorsun da, erden erbaştan hesap soruyorsun. Erkeklerin hepsi askerlik yapar.  Bilirler, emre uymak zorundasın. Emre uydu diye kişiyi linç edeceksin, böyle şey olur mu? Buradan söz veriyorum, Linç edilen askerlerin hesabını bunlardan soracağız. Teröre da darbeye de karşıyız ama darbe fırsatçılığı yapıp karşı darbe gerçekleştirmek isteyenlere de karşıyız OHAL ile kapattıkları Askeri Liseyi,GATA yı Harp Okullarını, askeri hastaneleri yeniden açacağız.”dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimlik üzerinden, inanç üzerinden, yaşam üzerinden ayrım yapmayacağız. Her vatandaşımızı kucaklayacağız. Kimlik ve inanç üzerinden siyaset yapanlar bu ülkeyi ayrıştıranlar bölenlerdir. CHP’nin çatısı 80 milyona açıktır. Türkiye 80 milyonundur. Bir kişi kalkıp da Türkiye adına konuşamaz, ‘Türkiye benimdir’ diyemez. Biz  hiçbir diktatöre kapı aralamayacağız. İstiklal Marşı şairimizin dediği gibi ‘ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bize zincir vuracakmış şaşarım’. Böyle bir şeye izin vermeyeceğiz. Sarayda oturacaksın ‘Millete zincir takacağım diyeceksin’buna asla izin vermeyiz. Şimdi başkanlık sistemini getirip her şey benden sorulsun diyor. 'Valiyi, milletvekilini, büyükelçiyi ben tayin edeyim' diyor. 'Ben milli iradeyim' diyor. Sen milli irade olamazsın. Temsil edemezsin.  Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum; siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bir ortak paydamızın olması lazım. Nedir ortak paydamız? Bayrak, vatan, Türkiye, parlamenter demokrasi , cumhuriyet ortak paydalarımızdır. Ortak paydaları büyüttüğümüz zaman Türkiye, hepimizin Türkiyesi olacaktır. Cumhuriyetten, bayraktan, vatandan, parlamenter demokratik sistemden yana olanlar hep beraber cumhuriyetimizi koruyacağız.  Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım. Buralara siyaset sokarsanız toplumu ayrıştırır, bölersiniz. Bütün ibadet yerlerine, camiye,  adalete saygı duyacağız siyaseti sokmayacağız. Cumhuriyeti kuran felsefe hepimizin ortak değeridir, çünkü Cumhuriyeti kuranlar savaş meydanlarından geldi ağır bedeller ödediler, torunlarına daha iyi bir Türkiye bırakmak için mücadele ettiler. Bu nedenle Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmak zorundayız. Demokratik parlamenter sisteminin arkasında 140 yıllık bir gelenek var. Bir kişi gelip ’bunu değiştireceğim’ diyemez. Bunun arkasında sayısal çoğunluk değil milli irade var. Rahmetli İnönü’nün deyimiyle 'haydi canım sen de. Sen kim oluyorsun da bu ülkede rejimi değiştiriyorsun'

CHP Genel Başkanı,  “zulmedenin karşısında duran dilsiz şeytandır“ diyerek sürdürdüğü konuşmasında  sık sık Cumhurbaşkanını hedef alan eleştirilerde bulundu ve şöyle dedi: “Yüzde 92 ile kabul edilen anayasaya ‘ben uymam’ diyor. E sen anayasaya uymayacaksan vatandaşlar niye tutuklu, onlara yasa var, sana yok, sen de tıpış tıpış  o anayasaya uyacaksın gereğini yerine getireceksin. Bugün medyanın yüzde 90’ı hükümetin kontrolünde. Bugün 146 gazeteci hapiste. Dünyada en çok gazetecisi olan ülke Türkiye. Bu bizim ağırımıza gidiyor. İnsanları düşüncelerinden dolayı hapse atmak ortaçağ zihniyetidir. Atatürkçü Düşünce Derneğinin yapacağı mitinge neden yasak getirildi. Çünkü kendi düşüncesinden başka kimsenin düşüncesine tahammülleri yok bu yasakçı zihniyetin”

"TÜRKİYE ŞAMAR OĞLANINA DÖNDÜ"


Kılıçdaroğlu, iktidarın dış politikada yanlışlıkları yüzünden Türkiye’nin Orta Doğu’nun ‘şamar oğlanına’ döndüğünü de söyledi. CHP Genel Başkanı,  “Suriye’ye girdiler Müslüman kanı akıttılar. ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedik. Mısır’la iran’la Irak’la, AB ile kavga ettiler ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedik. Koskoca Türkiye’yi Orta Doğu’nun şamar oğlanına döndürdüler. Benim ağırıma gidiyor onuruma dokunuyor onlarda da onur insanlık varsa onların da ağırına gitmesi lazım, ama yok…" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Vatandaşa dolarları bozdurun diyorsun. Millette para mı var. Millet kan ağlıyor, esnaf kan ağlıyor. Vatandaş işsiz, 6 milyon işsiz var, her 4 üniversite çocuğundan birisi işsiz. Narenciye dalda, patates tarlada kaldı, Türkiye’ye turist gelmiyor. Niye gelsin kavganın hukuk güvenliğinin olmadığı yere gelir mi. Alanyalı esnaf turist duasına çıkıyor.Sen önce ayakkabı kutularındaki dolarları bozdurdun mu, sen önce onları bozdur bakalım. Dolar siz de bozduracaksanız siz bozdurun. Aslında AKP gitsin diye duaya çıkmaları lazım.”