Gülseli KENARLI - Yaşar KAÇMAZ İSTANBUL, (DHA) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK`in 15. Olağan Genel Kurulu`nda konuştu.
Kılıçdaroğlu, konuşmasında genel kurulda yaşanan protesto ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu`nun solandan ayrılmasını değerlendirdi.
Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Davet ettiniz geldik. Elbette ki Türkiye`nin sorunlarını burada tartışacağız. Ama sayın genel başkan az önce konuşurken, keşke Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı burada olsaydı ben de onun önünde bunları ifade edebilseydim. Siyasete girerken hep şunu söyledim, `doğruları söylemeye devam edeceğim. Ne denirse densin doğruların arkasında duracağım. Madem ki konuklarımızı buraya davet ettik, o konukları dinlemekte hepimizin görevidir. Keşke tepkiyi göstermeseydiniz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı en azından kıdem tazminatı konusunda ne düşünüyor , neleri söyleyecek, hep beraber dinlemiş olurduk. Belki de sizi mutlu edecekti, belki sizi üzecekti. Belki Sayın Genel Başkanın doğrudan doğruya ona söylediklerini işçinin neler beklediğini söylediklerinde o da duymuş olacaktı. Bu fırsatı kaçırmış olduk. Keşke bu fırsat kaçmamış olsaydı."


 

  DHA