CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde 47 polisin şehit olduğu Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti.
kılıçdaroğlu-2

Burada gazetecilere konuşan  Kılıçdaroğlu  "Anayasanın ruhuna sadık kalarak görev yapan polis teşkilatımız hepimizin gözbebeği olmak durumundadır.Onlar, biz rahat uyuyalım diye yeri geldiğinde canlarını feda eden kardeşlerimizdir. Dolayısı ile polis teşkilatımızı güçlendirmek ve onlara gözümüz gibi bakmak hepimizin görevidir. 15 Temmuz akşamı yaşanan olay birden fazla ilki doğurdu. Bunlardan ilki demokrasiye bağlılık konusunda büyük bir ortak payda oluştu. 43 arkadaşımız havacılık dairesinde de 7 kardeşimiz burada şehit oldu. Onları asla unutmayacağız. Bu Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması onların hayatlarını feda etmesiyle gerçekleşti. FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Ama bütün siyasi partilerin demokrasi, hukukun üstünlüğü, liyakat esası konusunda ortak bir görüş oluşturmaları çok önemlidir" dedi.

FOTO:DHA - Kılıçdaroğlu şehit polisler adına oluşturulan anma noktasında dua etti. FOTO:DHA - Kılıçdaroğlu şehit polisler adına oluşturulan anma noktasında dua etti.

"GÜLEN İADE EDİLMELİ"


Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "GFethullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak gösteriliyor ve “ben aklanmak istiyorum” diyorsa muhakkak teslim edilmesi lazım. Bakanların iade için ABD’ye gitmesi bizim için çok önemli."
kılıçdaroğlu-3

SARAY’DAKİ GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN


Dün Ak Saray'daki görüşmeye ilişkin de bilgiler veren Kılıçdaroğlu  "Yapılan görüşmede muhalefet partilerine bilgi verildi. Biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik. Yargı konusunda düzenlemelerin yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü bize hep söyleniyordu… Görüşmede bunu ifade ettik ve görüş birliğine varıldı. Anayasa konusu dünkü yapılan zirvede gündeme geldi. Anayasada yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda yapılacak değişikliğe katkı vereceğiz" diye konuştu.