Akademisyen, hukukçu ve gazetecilerden oluşan grup, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu kahvaltıda ağırladı. Toplantıya ANAP eski Genel Başkanı Nesrin Nas ile gazeteci Levent Gültekin, Prof. İbrahim Kaboğlu, emekli askeri hakim Ümit Kardaş, gazeteciler Erdoğan Aydın, Kürşat Bumin, Doçent Murat Somer, eski SPK Başkanı Muhsin Mengütürk, avukat Orhan Kemal Cengiz, ve işadamı Osman Kavala katıldı. Toplantıda Parti Meclisi üyeleri Kadir Gökmen Öğüt, Gülseren Onanç ve İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da yer aldı.
 
SÖZCÜ / ANKARA
 
Toplantıda Türkiye’nin gittikçe otoriterleşen bir sürece girdiği, demokratik adımların atılmadığı yönünde eleştiriler yapıldı. Edinilen bilgiye göre toplantıda, “AKP anayasa konusunda samimi değil. Tek hedef başkanlık sistemini getirmek. AKP ile anayasa yapılmamalı çünkü iyi niyetli değiller” değerlendirmesinde bulunuldu. CHP’den daha sert bir muhalefet yapması istendi.
 
Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda CHP’nin tutumunun eleştirilmesi üzerine Kılıçdaroğlu bu konuya "Siyasi bir hamle" olarak evet dediklerini, ancak Anayasa değişikliğinin yasalaşmayacağını düşündüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri, 330 oy barajının aşılamayacağı ya da  referandum riski üzerine teklifin komisyona geri çekilmesi beklentisi
olarak yorumlandı.