TBMM'de bugün yapılan grup toplantılarında, hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem de HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yüksek yargı organlarının başkanlarını, kendi mitinglerine davet ettiler.

KILIÇDAROĞLU: "SİYASİ PARTİNİN PROPAGANDASINA KATILDILAR"


Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında da gündeminde Erdoğan'la birlikte çay toplayan Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları vardı. CHP Lideri şöyle konuştu;

" Niye gidiyorsunuz? Devlet protokolüymüş... Sizin devlet protokolünden haberiniz bile yok. Orada devlet toplantısı mı yapılıyor, orada siyasi bir partinin propagandası yapılıyor. Sizin ne işiniz var orada? Yargıya saygı duymayan bir adama hangi gerekçeyle saygı duyuyorsun. Tarafsız olmayan birisinin gezilerine hangi gerekçeyle gidip övgüler düzecek siniz? Sıkılmadan 'Bizi davet ettiler, biz de gittik' diyorlar. Ben de sizi İzmir’deki toplantımıza davet ediyorum. Siz onun çantası oluyorsunuz. Kırşehir’deki toplantıda terini siliyor. Ne işin var senin orada? 'Bizi eleştirenleri mahkemeye vereceğim' diyor. Vermezsen namertsin kardeşim, vermezsen namertsin.

DEMİRTAŞ: MEVSİMLİK İŞÇİ GİBİ ÇAY TOPLATTI


Partisinin grup toplantısında, Erdoğan'ın progamına katılıp, çay toplayan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’i istifaya davet eden HDP Eş Başkanı Demirtaş, Cirit'i "mevsimlik işçiye" benzetti.

Demirtaş, Erdoğan'a seslendiği konuşmasında, "Yargıtay başkanını mevsimlik işçi gibi çay toplamaya götürüyorsun. Başkan olduğunda ne değişecek? Geçmişe ve yakın tarihteki örneklere baksınlar; başkan olsan da hesap vermekten kurtulamayacaksın. Bir gün muhakkak yargılanacaksın. Her şeyi ele geçirdi, bir tek başkanlığını ilan etmesi kaldı. Başkanlığını ilan etmesiyle ülke karanlığa gömülecek. Bir tek direnenler kalacak.“ dedi.

HDP lideri yargı kurumu başkanlarının Erdoğan’la Rize’de çay toplamasıyla ilgili yapılan ‘ortak program’ açıklamasına da sert tepki göstererek, şöyle konuştu

“Bizimle de gelin o zaman programlara. Pazar günü İstanbul mitingimiz var, çay toplamaktan daha eğlenceli olacaktır. Bizi tehdit ediyor, ‘Dokunulmazlıklar kaldırılacaktır’ diyor yargı üyeleri de alkışlıyor. Biz buna nasıl adil yargılama diyebiliriz? Sizin onurunuz incinmedi mi? Bizden çok sizin itiraz etmeniz lazım. Yargıtay başkanı sizi temsilen çay toplamaya gidiyor, onurlu yargıçların zoruna gitmiyor mu?”