Erdoğan Toprak tarafından hazırlanarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sunulan raporda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Topçu Kışlasını 3 yıl sonra yeniden gündeme getirme nedeninin, “Kitleleri sokağa dökerek, otoritesini pekiştirme planı” olduğunu savundu.

Raporda şu görüşler sıralandı:

TSK KULLANILACAK: “Hükümetin TSK'nın iç güvenlik konusunda tüm unsurlarını topyekûn kullanma amaçlı yetkilendirilmesini öngören yasa değişikliğinin TBMM’den geçirilmesiyle eş zamanlı olarak bu toplumsal tahrikin devreye sokulması maksatlıdır. 2013 Mayıs’ından bu yana geçen 3 yılın ardından, o dönemde Gezi Parkı’nın yıkılmayacağı, Taksim’in yayalaştırılacağı söylenmesine karşın, 3 yıl sonra, Erdoğan'ın toplumsal tepkiyi yeniden tahrik edici açıklamasının altında siyasi amaç vardır. Gezi ve Taksim’in tek kişinin isteği çerçevesinde şekillendirilmesi adımlarının atılacağının ilan edilmesi, halka sokağa inme çağrısıdır.

TANK BİLE: 7 Haziran’dan sonra yitirilen iktidarın, kaybedilen oyların telafisi için, 1 Kasım seçimlerine gidilen süreçte,  Güneydoğu’da açılan cephenin bir benzerinin, şimdi ülkenin batısında, en büyük kentinin en merkezinde halka karşı açılması planlanmaktadır. Toplumun, Gezi Parkı konusundaki hassasiyetini dikkate almaksızın atılacak bu adımların yaratacağı tepkiyi tümüyle ezmek, kanla, topla, tankla, silahla bastırarak, Sur’a çevrilecek Taksim’in, yeniden imarının zeminine kapı açılmak istenmektedir. Taksim’de belirtilen yapılaşmaların başlatılması durumunda olası kitlesel tepkilere karşı, hükümet, polisi, çevik kuvveti ve TSK’yı da tanklarıyla, ağır silahlarıyla, JÖH’leriyle görevlendirebilecek, halkla polisi, halkla askeri karşı karşıya getirebilecektir.

DİNSEL KIŞKIRTMA: Olası protestolar, terör eylemi kapsamına sokularak, TSK’nın görevlendirilmesi, Taksim’in ablukaya alınması yanında, 20 yıl sonra Taksim’e Cami projesinin yeniden ısıtılması da bir dinsel kışkırtma unsuru olarak kullanılacaktır. Gezi Parkı’nın yıkımına karşı çıkılması durumunda bu tepkiler, “Cami ve Din Karşıtlığı” olarak hükümet ve medyası tarafından kamuoyuna sunularak, tehlikeli bir dinsel çatışmanın da zeminin yaratılması niyetleri aşikârdır.

AKM YERİNE AVM: AKM’nin yıkılmasıyla yerine opera binası yapılması projesinin ise gerçekte AKM’yi yıkma amaçlı olduğunu, yıkım sonrasında projeden vazgeçilerek, bir AVM ya da Rezidans dikilmesi suretiyle bir rant projesine dönüşümü gizlenen amaçtır. Taksim için açıklanan planların sıraladığım amaç ve hedeflerinin temelinde, Cumhurbaşkanlığı ve güdümündeki AKP iktidarının Gezi Parkı üzerinden sokakları test etme, muhalefeti gerekirse en kanlı şekilde dahi olsa ezme ve tek adamlığın nihai yolunu açma stratejisinin vardır.”