Turgut ERAT / ANKARA

İzmir'in Urla ilçesine bağlı Balıklıova'da, 74 ev için alınan yıkım kararı tartışmalarına neden olmuştu. Urlalı vatandaşlar CHP İzmir İl Başkanlığı'nda eylem yapmış ve Kılıçdaroğlu'nun devreye girmesiyle eylem sona ermişti. CHP Lideri, hukuksa süreç tamamlanıncaya kadar yıkım işleminin uygulamayacağı sözü vermişti. Balıklıova sakinleri, Kılıçdaroğlu'nun sözüne rağmen evlerinin yıkıldığı belirterek CHP liderinin evinin önünde yıkımı protesto ettiler.

FOTO: Sözcü WhatsApp hattı


Urla Balıklıova mahallesi sakinleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin önünde yoğun kar yağışı altında eylem yaptı. 90 kişilik grup, Kılıçdaroğlu’nun Çukurambar’daki evinin önünde toplandı. CHP liderinin, ‘Hukuksal süreç bitene kadar Balıklıova’daki evler tahliye edilmeyecek, yıkılmayacaktır’’ sözüne rağmen evlerinin yıkıldığını belirttiler. Kemal Kılıçdaroğlu gösteri sırasında İstanbul’da bulunuyordu.

"İNANDIK SOKAKTA KALDIK" PANKARTI


Vatandaşlar eylem sırasında bastıran kar yağışından, şemsiyeler ve battaniyeleri ile korunmaya çalıştılar. Grup, ‘Kemal Kılıçdaroğlu sözüne inandık. Bak şimdi sokakta kaldık’ pankartı açtı.

Grup adına konuşan Yusuf Altun, 74 aileye ait evlerin CHP’li Urla Belediyesi tarafında yıkıldığını söyledi ve “Merhamet duygusundan uzak olanlar, yoksulların evlerini yıkıp eşyalarını dışarı attı. Sazlık ve bataklık olan bu yerleri yaşanabilir hale getirdik. Hizmet beklerken, CHP’li Urla Belediyesi evlerimizi yıktı.” dedi. Grup daha sonra dağıldı.