BAKAN RAMAZANOĞLU, ROKET MAĞDURU AİLELERİ ZİYARET ETTİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kilis’e atılan roketatar mermileriyle yaşamını yitiren ortaokul öğrencisi Gülten Canpolat’ın ailesi ile yine roketlerle yaralanan Türk ve Suriyeli aileleri ziyaret etti.
18 Ocak günü Suriye’deki IŞİD denetimindeki bölgeden atılan ilk roket mermisiyle yaşamını yitiren ortaokul öğrencisi Gülten Canpolat’ın ailesinin yaşadığı Şıh Abdullah Mahallesi’ne giden Bakan Ramazanoğlu, kızını kaybeden anne Fidan Canpolat’a uzun süre sarıldı. Gözyaşı döken Fidan Canpolat’ı teselli eden Bakan Ramazanoğlu, "Sizin gibi bizim de yüreğimiz yandı. Allah, bu coğrafyayı terör ve kandan kurtarsın. Türkiye büyük bir devlet, birçok büyük sorunun üzerinden geldik, bunun da üzerinden geliriz" dedi.
Bakan Ramazanoğlu daha sonra beraberindeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde görevli sosyolog, psikolog ve sosyal hizmet uzmanları ile birlikte roket saldırılarında yaralanarak mağdur olan Türk ve Suriyeli 2 aileyi daha ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Çocukları korkudan dolayı okula gitmeyen aileleri de ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu, anne ve babalara çocuklarını eğitimden mahrum bırakmamaları çağrısında bulundu.
Bakan Ramazanoğlu son olarak Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ne giderek buradaki kurslarda eğitim gören ve kadın ve çocuklarla sohbet etti.

DHA