Emniyet Genel Müdürlüğü'nden önemli bir açıklama geldi ve EGM'nin duyurusuna göre Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne 2016-2017 eğitim-öğretim yılında bini emniyet mensubu ve iki bini emniyet mensubu olmayan adaylar arasından ilk derece amirlik eğitimi (komiser yardımcısı adayı) için 3 bin öğrenci alımı yapılacağı belirtildi. Yani emniyet mensubu olmayıp polis olmak isteyen 2000 kişi alınıp amirlik eğitimi verilecek. Peki Komise Yardımcısı maaşı ne kadar ve komiser yardımcılığı için başvuru şartları nelerdir?

KOMİSER YARDIMCISI MAAŞI


komiser yardımcılarının almış olduğu ücretler aylık 2500 ila 3000 arasındadır. Evli ve çocuk sahibi bir çalışan iseniz ayrıca eşiniz çalışmıyorsa aile yardımı ve çocuk yardımından faydalanarak ek ücret alabilirsiniz.

KOMİSE YARDIMCILIĞI BAŞVURU ŞARTLARI


EGM'nin açıklamasına göre alımlar, emniyet mensubu adaylardan 100'ü kadın, 900'ü erkek, emniyet mensubu olmayan adaylardan 200'ü kadın, bin 800'ü erkek olacak şekilde planlandı. Emniyet mensubu adaylar için ön başvurular 8-19 Ağustos, emniyet mensubu olmayan adaylar için 27 Temmuz-5 Ağustos'ta alınacak. Açıklamada ön başvuruların Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacağı, sınav tarihi ve yerlerine ilişkin duyuruların daha sonra paylaşılacağı kaydedildi. Emniyet mensubu komiser yardımcılığı adaylarında aranan şartlar şu şekilde sıralandı: "En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, başvuru tarihi itibariyle meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla 45 yaşından gün almamış olmak, son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak, son iki yıl içinde kısa süreli durdurma cezası ve meslek yaşantısı içerisinde uzun süreli durdurma cezası almamış olmak, haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmamak."

Emniyet mensubu olmayan adaylarda aranan şartlar ise şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2015 ve 2016 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (70,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için en az (63,000) taban puanı almış olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak."
Başvuruya ilişkin diğer hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı'nın "www.pa.edu.tr" resmi internet sitesinden ilan edilecek.

2016-2017 PAEM MÜDÜRLÜĞÜNE KOMİSER YARDIMCISI ADAYI SINAVI ÖN BAŞVURUSU



  • Ön başvurular 27 Temmuz – 05 Ağustos 2016 tarihleri arasında Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden TC kimlik numarası ve E-Devlet şifresiyle yapılacaktır.

  • Ön başvuru sonuçları 18 Ağustos tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresinden ilan edilecektir.

  • Ön başvuruda bulunan adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 75.00 TL (Yetmiş beş Türk Lirası) 27 Temmuz 2016 saat 09:00’dan, 05 Ağustos 2016 saat 17:00’a kadar Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi nezdinde bulunan 2016 Yılı Lisans Mezunu PAEM Öğrenci Adayı Başvurusu isimli hesaba yatırılacaktır. Yalnızca Halkbank Şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden başvuru ücreti yatırılabilecektir.  (Halkbank İnternet Bankacılığından ve Diğer Bankaların, İnternet Bankacılığı,EFT ve ATM’lerinden Başvuru Ücreti Yatırma İşlemi Yapılmayacaktır.)    Ön başvuruda adaylar tarafından ödenen sınav başvuru ücretinin hiçbir durumda geri iadesi yapılmayacaktır.

  • Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.


2016–2017 PAEM ÖĞRENCİ ADAYLIĞINA BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR



  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  2. Lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

  3. 2015 veya 2016 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (70,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için en az (63,000) taban puanı almış olmak,

  4. 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak, (01/01/1988 ve sonrası doğanlar)

  5. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

  6. Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

  7. Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

  8. 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin; kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak, affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

  9. Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

  10. Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

  11. Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmış olmamak,

  12. Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,

  13. Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

  14. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.


PAEM'E SINAV BAŞVURUSU YAPILIR?


Sınava başvuru için e-devlet şifreniz olması gerekmektedir. Aşağıdaki bağlantı ile eriştiğiniz sayfada e-devlet şifreniz ile giriş yaparak sınava başvuru yapabilirsiniz.

Sınav Ön Başvurusu için tıklayınız