Darbe soruşturmasında tutuklanan komutanların da Ankara Sincan ile İstanbul Silivri Cezaevi'nde dinlenmesine karar verildi. Üyeler Kasım ayı ortasında cezaevlerine gidecek.

İLGİLİ HABERNecdet Özel komisyona gelmeyecekNecdet Özel komisyona gelmeyecek


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Darbeyi onun telefonu ile öğrendim" dediği eniştesi Ziya İlgen'in dinlenmesinden ise vazgeçildi. AKP'li Başkan Reşat Petek, "Ziya bey TV'de tankları görüp sayın Cumhurbaşkanı'na telefonla haber verdiğini bunun dışında bir bilgisi olmadığını iletti. O yüzden kendisini dinlemeye gerek görmedik" dedi.

İLGİLİ HABERKomisyonda sıra o isimlerdeKomisyonda sıra o isimlerde


Öte yandan komisyon Jandarma eski Genel Komutanı Galip Mendi,  Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, eski Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet eski Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ın bilgisine başvurulacak.

İLGİLİ HABERErdoğan'ın eniştesi darbe girişimini nasıl anladı?Erdoğan'ın eniştesi darbe girişimini nasıl anladı?


160 İSİM ÖNERİLDİ

Reşat Petek, komisyon üyelerinin dinlenmesi için 160 kişilik bir isim önerdiğini söyledi. Komisyon toplantısında AKP'li Başkanvekili Selçuk Özdağ'ın Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da dinlenmesini teklif ettiği ancak bunun oylanmadığı öğrenildi. Petek, "Aziz Bey'in ismi teklif edildi ancak karar verilmedi" dedi. Komisyonda eski MİT Müsteşarı Emre Taner, son kararname ile Adana Emniyet Müdürü yapılan Osman Ak'ın da dinlenmesi gündeme geldi.

İLGİLİ HABERZiya İlgen kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi kimdir?Ziya İlgen kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi kimdir?