Bu duruma CHP’li komisyon üyeleri sert tepki gösterdi. İzmir milletvekili  Aytun Çıray  ‘’AKP milletvekili neden davet edildi anlaşılır gibi değil. Olay gecesi herkes bir şeyler yaşadı ama burası anı anlatma komisyonu değil. Ciddi devlet adamları bilgi vermeli. Onca ilgili varken konuyu daha başlangıçta AKP milletvekilinden mi dinleyeceğiz. Ayrıca komisyon başkanının hiç bir üyenin fikrini sormadan isimleri belirleyip daveti de yakışıksızdır’’ dedi. CHP’li üyeler komisyonun toplantısını protesto edip etmemeyi da tartışıyor.

İLGİLİ HABERDarbe Komisyonu'na 'Enişteyi dinleyelim' önerisiDarbe Komisyonu'na 'Enişteyi dinleyelim' önerisi


‘’YAŞANANLARI ANLATACAĞIM’’

Şahin Tin SÖZCÜ’nün ‘’Komisyon neden ilk olarak sizi dinleyecek?’’ sorusuna ‘’O gece Denizli’de yaşadıklarımız var. FETÖ’ye karşı mücadele ettik ve askerlerin Ankara’ya gitme girişimini engelledik. Yaşadıklarımı anlatacağım’’ dedi.

Başkan Reşat Petek tarafından davet edilen AKP milletvekili Tin, sanayici ve iş adamı. MÜSİAD Denizli Şube Başkanlığı ile Denizli Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve AKP Denizli İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

 

İLGİLİ HABERDarbe komisyonu, Fetullah Gülen ile görüşecekDarbe komisyonu, Fetullah Gülen ile görüşecek


İŞTE DİĞER TANIKLAR!

Komisyona ayrıca bilgi vermek üzere Balyoz davası mağduru, emekli Jandarma Albay Mustafa Önsel ile Polis Akademisi Başkan yardımcısı Prof. Şafak Ertan ile Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi ve Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Başkan Prof. Mustafa Öztürk de davet edildi.

– AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin,
AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, FETÖ’nün darbe girişimi dolayısıyla elebaşı Fetullah Gülen ve darbe girişimine katılanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu

– Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı (Emniyet Genel Müdürü Polis Akademisi Başkan Yrd.)
Çomaklı, Koza Holding’e Kayyum ataması için Bilir Kişi raporunu yazmıştı

– Prof. Dr. Mustafa Öztürk (Cukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi)
İlahiyat Profesörü Mustafa Öztürk, FETÖ'nün dini anlayışının İslam'a zarar verdiğini belirterek “Halka kurşun sıkan bir darbecinin sünnete ittiba adına suyu çömelerek üç yudumda içmesi ne kadar çarpık, sapkın ve patolojik ise FETÖ'nün din anlayışı da öyledir” diye televizyon ve gazetelerde yorum yapmıştı

– Mustafa Önsel (Emekli Jan. Kur. Alb.)
Balyoz Davası mağduru emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel, darbe girişiminden 3 ay önce ‘’Ağacın Kurdu-Fetullah’ın askerleri’’ adlı bir kitap yazmış, kitapta adını ‘‘Gülenci’’ olarak verdiği 20 subay da, darbe girişimini yöneten isimler çıkmıştı.

darbe

İLGİLİ HABERDarbe komisyonu başkanlığına eski savcıDarbe komisyonu başkanlığına eski savcı