Şehit Özel Harekat Polis memuru Selvet Şimşek’in cenazesi, dün Adıyaman’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla önce Konya'ya getirildi. Ardından da memleketi Konya’nın Çumra İlçesi Alibeyhüyüğü Mahallesi’ne gönderildi. Bugün Çumra Devlet Hastanesi Morgu’ndan alınan Şimşek’in cenazesi ilk olarak baba evine getirildi. Şehit Şimşek için helallik alınırken yakınları gözyaşlarına boğuldu.

[caption id="attachment_1363924" align="aligncenter" width="557"]Foto: İHA Foto: İHA[/caption]

Belediyeden emekli olan babası Ramazan ve annesi Fadime Şimşek yakınları tarafından teselli edildi. Şehidin cenazesi daha sonra dini ve askeri törenin yapılacağı mahalledeki Halid Bin Velid Cami yankındaki İmam Hatip Lisesi Bahçesi’ne getirildi. Özel Harekat polisleri tarafından Şehit Şimşek’in Türk Bayrağı’na sarılı tabutu namazın kılınacağı yere konuldu. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Şehit Selvet Şimşek mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, Ak Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Uğur Kaleli, Hüsniye Erdoğan, askeri erkan, ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.