'KONGREYLE KARTLAR YENİDEN DAĞITILACAK, OYUN YENİDEN KURULACAK'
MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, MHP'de olağanüstü kurultaya gidilmesine karar veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onamasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Aydın, Yargıtay'ın kararının ardından MHP Genel Merkezi'nin de seçimli kurultay kararı almasının önemli bir adım olduğunu söyledi.
MHP Genel Merkezi'nin Yargıtay'ın vereceği karara saygılı olacağını ifade ettiğini belirten Aydın, "Bundan sonraki sürecin işleyişiyle ilgili yorum yapmak doğru olmaz. MHP'nin önünde seçimli bir kurultay var. O anlaşılıyor. Süreç içinde sağlıklı bir zeminde geliştirilmesi için üzerimize düşen vazifeleri yapacağız. MHP, Türk toplumunun beklediği, şenlik havasında bir kongrenin yapılması için meşru zemin en doğru şekilde kullanır ve hayata geçirir. Delegelerin tecelli etmiş bir iradesi var. O iradeye saygı duyulur. Bu süreç demokratik ortamda birbirimizi kırmadan, birbirimize zarar vermeden hayata geçirilir. Delegeye yönelik bir hamle yapılacağını aklıma bile getirmek istemiyorum, düşünmüyorum. O bakımdan Türkiye'nin beklediği demokratik kongre yapılacaktır" dedi.
Aydın, Türkiye'nin beklediği bir kongre olduğunu ifade ederek, "Siyasi hayatım boyunca topluma bu kadar mal olmuş bir kongre sürece hatırlamıyorum. Uzun zamandır Türkiye'nin gündemi işgal etti. Neredeyse gündemin birinci maddesi oldu. Dolayısıyla bütün toplum katmanlarının ilgi alaka göstereceği bir kongre haline dönüştü. Bu kongrenin siyasi hayatında büyük değişikliklere neden olacağını düşünüyorum. Ve Türkiye'nin siyasi ufkunun açılacağını, yeni bir dönemin başlayacağını ve Türk siyasi hayatında dengelerin yeniden kurulacağını bugünden söyleyebilirim. Ve kartlar yeniden dağıtılacak. Türkiye'de siyasi hayatta yeniden oyun kurulacak" dedi.

DHA