KPSS sınavına giren adaylar "KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye merak içerisindeydi. Sonunda KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla heyecan ve meraklı bekleyiş sona erdi. KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından yaklaşık üç buçuk milyon kişi ÖSYM'nin sitesine akın etti. Şimdi adaylar tercih yapmak için kılavuz bekliyor. Tercih Klavuzlarının ise yakın bir zamanda yayımlanması bekleniyor.
kpss-sonuclari
KPSS sonuçlarınızı öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

KPSS SONUÇLARI

KPSS B GRUBU TERCİH DUYURUSU


Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan 2016-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

KPSS TERCİH İÇİN ÖNEMLİ AYRINTI!


18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.)