Şenol GEZER/İSTANBUL

İstanbul Küçükçekmece'de 2 vatandaşın katledildiği kahvehane saldırısının ardından Doğu'da ve Güneydoğu'da sıkışan bölücü örgüt PKK çıktı. TEM Özel Tim, 6 militanı gözaltına aldı. Polis, provakasyon uyarısı yaptı.

FOTO:DHA - Küçükçekmece'de maskeli 2 militan, kahvehaneyi taradı. 2 kişi hayatını kaybetti


Kanlı saldırı, Tavuskuşu Caddesi üzerinde meydana geldi. Günlerdir Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yürütülen operasyonları protesto eden bölücüler, günlerdir sokak eylemleri düzenliyordu. Polisi art arda müdahale ettiği olayların ardından bu kez kan döküldü. Bölücü örgüt PKK yandaşları ve milliyetçi görüşe sahip vatandaşların ağırlıkla yaşadığı bölgede uzun bir süredir, gerginlik yaşanıyordu. Bunu fırsata dönüştüren "Karanlık eller" önceki gün gece kanlı planı uygulamaya koydu. 22.35 civarında cadde üzerindeki "Ufuk" adlı kahvehaneye yönelen biri beyza, diğeri siyah maskeli 2 eylemci, otomatik silahlarla mermi yağdırdı.

FOTO:DHA- Polisin düzenlediği operasyonda 6 militan gözaltına alındı.

HER GÖRÜŞE MENSUP


Büyük paniğe sebep olan saldırıda İstanbul nüfusuna kayıtla Mehmet Ümmihan (51) ve Ordulu Serdar Cebeci (37) can verdi,  Malatya, Trabzon Maçka, Denizli Acıpayam, Tekirdağ Şarköy ile Konya Çumra nüfusuna kayıtlı 4 kişi ise yaralandı. Bölgede "Malatyalılar'ın yeri" diye bilinen kahvehaneye yönelik kanlı eylemde Hulusi Şahin (34), Enver Şimşek (59), Durali Şakar (57),  Recep Aktan (57) ve Mehmet Uslu (52) çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

ÇALIŞKAN BİZZAT YÖNETTİ


Saldırının ardından Kanarya Polis Merkezi'ne giden terör uzmanı İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, başlatılan operasyonları bizzat yönetti. Kısa sürede Kanarya'ya ulaşan Olay Yeri ve İnceleme Şube Müdürlüğü (OYİ) ekipleri, eylemde kullanılan uzun namlulu ve tabancaya ait çok sayıda boş kovan topladı. Eldeki deliller ışığında operasyon gerçekleştiren İEM'e bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Küçükçekmece Kanarya'da 12 adrese baskın düzenledi. Özel Harekat ve TEM Özel Tim'in katıldığı baskınlarda bölücü örgüt üyesi 6 militan gözaltına alındı. Teröristler, Vatan Caddesi'ndeki TEM Şube'de sorguya alındı.