Olay, 23 Ağustos 2016 Salı günü meydana geldi. Yerel kaynakların aktardığına göre, merkeze bağlı Akoluk köyünde yaşayan 33 yaşındaki Ahmet Girkin, ailesine ait 8 ineği otlatmak için Kızıleğrek mevkiindeki meraya götürdü. Girkin, bir süre sonra inekleri merada bırakıp yakındaki nohut tarlasına gitti.

Aniden başlayan şiddetli yağış sırasında yıldırım düştüğünü fark eden Girkin, döndüğünde büyükbaş hayvanlardan 5'inin öldüğünü gördü. İneklerinin telef olduğunu haber alıp olay yerine gelen baba 66 yaşındaki Hüseyin ve anne 62 yaşındaki Fatma Girkin, kaybettikleri ineklerine sarılarak gözyaşı döktü.

Başka hiçbir gelirleri olmadığını söyleyen Fatma Girkin, “Yıllar önce bir ineğimiz vardı. Bu inekler ondan çoğaldı ve 8 ineğimiz oldu. Şimdi 5'i telef oldu. Bazılarının karnında buzağı da vardı. Biz bundan sonra ne yaparız bilmiyorum. Her şeyimiz bu ineklerdi. Bu hayvanlar benim evladım gibiydi. Bize oğlumuz bakıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Telef olan ineklerin maddi değerinin yaklaşık 40 bin lira olduğu öğrenildi. Öte yandan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri köye gelerek ölen ineklerle ilgili olay yerinde inceleme yaptı.

VALİLİK DEVREYE GİRDİ


Haberin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte Kütahya Valiliği Twitter'dan açıklama yaparak aileye ulaşıldığını ve inceleme başlatıldığını açıkladı.