Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvuruları tamamlandı, şimdi öğrenciler KYK'dan müjdeli haber beklemekte. KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden öğrenciler KYK'nın resmi sitesini sık sık ziyaret etmekte. Peki KYK'dan herhangi bir resmi açıklama yapıldı mı? KYK'dan henüz bir resmi açıklama yapılmış olmasa da KYK burs ve kredi sonuçlarının kasım ayı başına kadar açıklanması bekleniyor. KYK burs ve kredi sonuçları KYK'nın resmi sitesi üzerinden açıklanacak.


AMAN BURSUNUZ KESİLMESİN!


KYK tarafından verilen burslar bazı durumlarda kesilmekte, hangi durumlarda KYK bursu kesileceğini öğrenmek öğrenciler için büyük önem taşımakta. Başarısız olması, Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması ya da öğretimine bir yıl ara vermesi, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması, Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.


YURTKUR GENEL MÜDÜRÜ’NDEN AÇIKLAMA


“Kredi/burs sonuçlarını açıklamak için YÖK’ün neticelendirmelerini bekliyoruz”
YurtKur Genel Müdürü Sinan Aksu, kredi burs başvurularının 12 Ekim’de sona erdiğini hatırlatarak, “Şu anda biz bunların sorgulamalarını başlattık fakat YÖK'ün bu sene kapatılan üniversitelerden dolayı bazı alanlarda gecikmesi oldu. Özellikle öğrencilerin üniversitelere tanzimi ve dikey geçişlerle ilgili gecikmeleri oldu. Biz şimdi YÖK'ün bunları tam olarak neticelendirmesini bekliyoruz. YÖK bunu neticelendirir neticelendirmez biz de burs/krediyi açıklayacağız. Bu sene yine ilk 100 bin öğrencimize burs vereceğiz, geriye kalan ve talep eden bütün öğrencilerimize de kredi vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Bu yıl yine enflasyon oranında burs ve kredide yılbaşı itibarıyla bir artış olacağını söyleyen Aksu, Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde tam rakamın ortaya çıkacağını ve Ocak ayına yakın bir zamanda bunu açıklayacaklarını bildirdi.