ADANA'da 5 yıldızlı otelin barında çıkan yangının kundaklama olduğu ortaya çıktı. Olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen 31 yaşındaki Meftun Aldatmaz, 21 yaşındaki Mustafa Yırtıcı ile bu kişileri azmettirdiği ileri sürülen 44 yaşındaki 2 çocuk annesi S.A. gözaltına alındı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Reşatbey Mahallesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı'ndaki 5 yıldızlı bir otelin barında 21 Nisan'da yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürülen ve benzin dökülerek başlatıldığı anlaşılan yangınla ilgili araştırma yapan polis, kundaklama şüphelilerinin Meftun Aldatmaz ve Mustafa Yırtıcı olduğunu saptadı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Meftun Aldatmaz ile Mustafa Yırtıcı'yı dün evlerinde yakaladı. Mustafa Yırtıcı, "Meftun beni otele davet etti. Alkollüydüm, birlikte gittik ama ne olduğunu hatırlamıyorum" dedi.
10 BİN LİRA KARŞILIĞINDA
Suçunu itiraf eden Meftun Aldatmaz ise, kendisini S.A.'nın azmettirdiğini ileri sürdü. Aldatmaz, "S. A., benden 10 bin TL karşılığında barı yakmamı istedi. Avans olarak da 5 bin lira verdi. Kabul ettim. Arkadaşım Mustafa'ya 5 liralık benzin aldırttım. Bara benzin döküp ateşe verip kaçtık. Mustafa'ya bin 500 lira verdim" diye konuştu.
Bu iddia üzerine gözaltına alınan S.A. şüphelilerin tanımadığını, olayla ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü.
3 şüpheli ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. S.A. serbest bırakılırken, 2 şüpheli tutuklandı.

DHA