Lisans programlarına yerleştirilmeyi bekleyen öğrencilerin ter döktüğü LYS sınavı yapıldı, öğrenciler sorumlu oldukları derslere göre farklı oturumlara girdiler. 25-26 Haziran tarihinde yapılan LYS oturumlarının soru ve cevapları açıklandı. Sınav sonuçları açıklanana kadar sınav başarı durumları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler soru ve cevaplar üzerinden kendini kontrol edebilecek. ÖSYM LYS soru ve cevaplarını aşağıdaki, LYS soru ve cevapları yazısına tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

LYS SORU VE CEVAPLARI

LYS İÇİN RAMAZAN DAVULLARINI SUSTURDU


Geçen cumartesi ve Pazar günü yapılan LYS için davulcuların sahurda davul çalmalarını yasaklayan Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu, aynı uygulamayı bu hafta da sürdüreceğini açıkladı. Başkan İmamoğlu, kendisinin ve belediyenin sosyal medya hesabından “Bu gece (Cumartesi) ve yarın (Pazar) gece davullar gençlerimizin geleceği için susacak” başlıklı duyuru yayınladı. Duyuruda, şöyle denildi:
“LYS katılacak öğrencilerimin rahatsız olmamaları için Ramazan davulcularını bu gece dinlendiriyoruz. Anlayış gösteren herkese teşekkür ediyor, sınava katılacak bütün ilçemiz öğrencilerine üstün başarılar diliyorum.”
Başkan İmamoğlu’nun bu duyurusu üzerine çok sayıda kişi kutlama mesajları yazarken, bazı mahallelerde davulcuların sahurda davul çaldığı belirtildi. Bu uygulmayı eleştirenler de çıktı.