Beykoz Çavuşbaşı'nda, inşaat halindeki Mahmud Efendi Külliyesi'nin  bir bölümünde yapılması planlanan yıkım için sabah saatlerinde emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemleri altında bölgeye geldi. Külliye yanında konum alan toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) devrildi, 2 polis hafif yaralandı. Küçük çaplı gerginliğin ardından yıkım işlemine başlandı.

FOTO:Cihan - Yaralaran polisler hastanede tedavi altına alındı.

2 POLİS YARALANDI


Külliyenin bulunduğu alana sabahın erken saatlerinde çok sayıda çevik kuvvet polisi, TOMA ve iş makinası geldi. Polis ekipleri, Çavuşbaşı Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapattı. Bu sırada güvenlik önlemi için gelen TOMA, külliye yanında konum alırken devrildi. 2 polis memuru hafif yaralandı. Yaralı memurlar hastaneye kaldırıldı. Külliye etrafında vatandaşların beklediği görüldü.

FOTO:DHA - Mahmud Efendi Kulliyesi'ndeki yıkımı cemaati böyle izledi

YIKIM BAŞLADI!


İş makinalarının saat 08.00 sıralarında içeri girmesiyle yıkım işlemi başladı. Çevik kuvvet polislerinin geniş güvenlik önlemi altında inşaat alanına giren iş makinalarını, cemaat üyesi bir grup giriş kapısında karşıladı.

FOTO:DHA- Yıkım alanında bir süre gerginlik yaşandı.


İş makinalarını içeriye almak istemeyen grup ile polis arasında tartışma çıktı. Kısa süreli gerginliğin ardından grup dağılırken, iş makinaları alt kısımlarda bulunan 2 binanın yıkımına başladı.

FOTO:DHA - Ekiplerin yıkım çalışmaları devam ediyor.


Yıkım işlemi süren bölümün Kur'an-ı Kerim kursu inşaatı olduğu öğrenildi.