Şaban Dişli’nin darbeci generalin oğlunu Dışişleri Bakanlığı’na aldırdığını savunan Tanal, “İçinizdeki FETÖ'cüleri temizlemeden halka hiç bir şey söyleyemezsiniz” dedi. Tanal, Dişli'nin 7 akrabasını istisnai kadrodan kamuda işe aldırdığını savundu. TBMM Genel Kurulu’nda dün gece görüşülen Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı üzerinde konuşan Tanal, “Son günlerde FETÖ tartışması var. Size Şaban Dişli’nin yakın akrabalarının kadrolaşmasıyla ilgili bir çizelge sunuyorum. Tabii, bu kişi sizin Genel Başkan Yardımcınız ve kardeşi de aynı zamanda 15 Temmuz olayına karıştı'' dedi ve şunları söyledi:

Foto: DHA AKP'li Şaban Dişli Foto: DHA AKP'li Şaban Dişli


DARBECİ GENERAL'İN OĞLU

''U.E, ablasının oğlu mu? İstisnai kadrodan Sakarya Erenler Belediyesine memur olarak yapılmış mıdır? Y.Dişli, yeğeni midir? İstisnai kadrodan Bursa Büyükşehir Belediyesine memur yapılıp Adapazarı Belediyesi Spor Müdürü olarak transfer edilmiş midir? B.Dişli, yeğenidir. Tümgeneral Mehmet Dişli'nin oğludur ve Dışişleri Bakanlığı üzerinden konsoloslukta istihdam edilmiş midir? N. Dişli, ablasının kızı, Sakarya Büyükşehir Belediyesinde işe sokulmuş mudur? H. Dişli, yeğeni, Geyve Belediyesinde işe başlatılmış mıdır? H. Dişli, amcasının oğlu, Halk Sağlığı Müdürü yapılmış mıdır? A. Dişli, ağabeyi, il millî eğitim müdür yardımcısı olarak görevlendirilmiş midir? S.Dişli, amcasının oğlu, Adapazarı Belediye Başkanı mıdır?”

VATANDAŞI SUÇLAMAYIN

Türkiye’de yükselme, tayin-terfi ilişkilerinin, liyakat yerine başka kriterlerle yapıldığını söyleyen Tanal, “Şimdi, bu genel başkan yardımcınız hâlen burada duracaksa vatandaşı suçlamayın. 15 Temmuzdaki general kim? Şaban Dişli'nin abisi mi, kardeşi mi?” diye konuştu. Tanal, konuşurken, AKP’liler sık sık ‘Konuyla ne alakası var, başkan müdahale et’ şeklinde sataştı. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise “Sen FETÖ'nün kasetçaları oldun ” diye laf attı. Tanal ise, sözlerini şöyle tamamladı.

“Bak, bak ne yazmış vatandaş duyuyor musun? ‘Koş, koş, Şaban koş’ diyor. Nereye koş, nereye gidiyor bunlar? İçinizdeki FETÖ'cüleri ve içinizde bulunan genel başkanlarınızı temizlemeden halka hiç bir şey söyleyemezsiniz. Bu genel başkan yardımcınız başınızda olduğu müddetçe bu sözlerden de rahatsız olmayın. Vatandaş, hasbelkader, yasal anlamda kurulan sendikaya üye olmuş, görevden alacaksınız, cezaevine atacaksınız. Kardeşi ise sizin genel başkan yardımcınız olacak. Önce iğneyi kendinize batırın, sonra çuvaldızı başkasına batırın.”