Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yüz yıl önce verdiği bağımsızlık ve istiklal mücadelesi bugün de verdiğini belirten Şimşek şunları söyledi: “Hain darbe girişiminin mimarları elbette istedikleri gerçekleşmedi diye alçak planlarından vazgeçmeyecekler ve cennet vatanımızı bölüp parçalamak için yeni plan ve senaryolar ile tekrar karşımıza çıkacaklar. Peki bu ülkenin Misak-ı Milli ile çizilip, Kuvay-ı Milliye ruhu ile yaşatılmaya çalışılan toprak bütünlüğü korunabilecek mi? Bu topraklarda yüzyıllardır bir arada yaşayan yurdum insanı birlik ve beraberlikten taviz vermez, dış güçlerin memleketi bölme çabalarına alet olmaz, Irak’ta Suriye'de yaşananlardan ders çıkarır ve önce vatan diyebilirse, tankıyla tüfeği ile saldıran hiç bir güç bizi alt edemez.”

15 Temmuz gecesi yaşananları unutturmaya çalışanların olduğuna dikkat çeken Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: “Üzülerek görmekteyiz ki; daha iki ay önce sanki bu ülkede yaşananlar yaşanmamış gibi bir davranış ve düşünce içine girmeye çalışan bir yapı oluşmaya başladı. Bunu yapanlar ve bu algıyı oluşturmaya çalışanlar ya gaflet ya da ihanet içindedir. İşin ciddiyetinin farkında olmayan herkes aklını başına almak zorundadır yarın çok geç olabilir. Darbe teşebbüsü sonrası en çok yükü üzerinde bulunduran yargı ve emniyete bir akıl verme yarışıdır gidiyor. Elde edilen delillerin takdir ve değerlendirmesini, maşallah hakim ve savcılardan başka herkes yapıyor. Kimin gözaltına alınacağına ya da alınmayacağına, kimin hakkında soruşturma yapılıp yapılmayacağına, zamanlamanın ne zaman uygun olacağına kararlar veriliyor. Yargı ve Emniyet mensupları acımasızca eleştiriliyor. Yürütülen soruşturmalar, önem ve hassasiyetine göre verilen gizlilik kararları ile hukuk çerçevesinde, kul hakkı yenmeden yürütülmeye çalışılırken sürekli sulandırma ve kaos planlarından vazgeçmeyen hain örgüt üyeleri, sabırsız ve aceleci insanımızı da yönlendirmeye çalışıyor. Bilinmesi gereken şu ki; Hain girişim sonrası yargısı, emniyeti, askeriyesi ve mit teşkilatının yarısı tasfiye edilmişken, örgüt üyesi olan şüphelilerin hepsinin bir gün de toplanıp tutuklanması asla mümkün değildir.”

Uyarılarını sürdüren Başsavcı Şimşek, “Bu vatanın bağımsız kalmasını isteyen basın ve medya mensupları, bütün siyasetçiler ve vatandaşlarımızın yargıya ve emniyete bugüne kadar olmadıkları düzeyde yardımcı olmasını, acele eleştiriler yaparak moral ve motivasyonlarını bozmamalarını, asla soruşturmalara zarar verecek şekilde müdahale etmemelerini, manevi desteklerini esirgememelerini bekliyoruz. Fetö ve diğer hain örgütler ile mücadelede bu kilit kurumlar başarılı olursa ülkenin geleceği de o kadar aydınlık olacaktır. Önümüzde dünya tarihinin en kapsamlı ve örgüt üyesi en çok olan yapısı ile mücadele ediliyor. Bu örgüt kırk yıllık bir yapı ve çok profesyonel, haliyle mücadele de uzun ve meşakkatli sürüyor ve sürmeyede devam edecek. Biraz sabır, biraz güven” diye konuştu.

Başsavcı Şimşek, “19 Mayıs 1919 ruhu bugün yeniden yeşerecek ki bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde başarılı olabilelim” dedi.

İHA