Olay dün akşam saat 02.30 sıralarında tarihi Hıdırlık Kulesi'nin önündeki falezlerde meydana geldi. Bir süre önce tatil için Antalya'ya gelen İngiliz Alexander John Grayson ve sevgilisi Leanne Milvard, manzarayı izlemek için falezlere gitti. İki sevgili manzarayı izlerken Grayson bir anda dengesini kaybederek 40 metre yüksekten düştü. Sevgilisinin düştüğünü gören Leanne Milvard çığlıklar içinde etraftan yardım istedi.


[caption id="attachment_1211204" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA - Leanne Milvard (solda) ile yaşamını yitiren sevgilisi Alexander John Grayson'un  (sağda) bir süre önce tatil için geldikleri öğrenildi. FOTO:DHA - Leanne Milvard (solda) ile yaşamını yitiren sevgilisi Alexander John Grayson'un (sağda) bir süre önce tatil için geldikleri öğrenildi.[/caption]

ÇIĞILIĞI DUYANLAR POLİSİ ARADI

Çığlıkları duyan çevredekiler önce polisi aradı, ardından sağlık görevlilerine durumu bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, itfaiye ekipleri ve polis, Grayson'u düştüğü yerden çıkartamayınca deniz polisinden yardım istendi.

Kayalıklara gelen deniz polisi ve itfaiye ekipleri, yarım saatlik çalışmanın ardından ağır yaralı Grayson'u bulunduğu yerden alarak yat limanına çıkarttı. Buradan sağlık ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülen Alexander John Grayson, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

[caption id="attachment_1211205" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA- Fenalaşan Leanne Milvard'a ambulansta sakinleştirici iğne yapıldı. FOTO:DHA- Fenalaşan Leanne Milvard'a ambulansta sakinleştirici iğne yapıldı.[/caption]

Acı haberi alınca fenalaşan Leanne Milvard ise iğneyle sakinleştirildi. Polis ekipleri ifadesini almak üzere kadını polis merkezine götürdü. Alexander John Grayson'un cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.