MARMARİS Orman İşletme Müdürlüğü, yaklaşan orman yangını sezonu öncesi arıcıları bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu'na üye kurum ve kuruluşların katılımıyla Marmaris'te toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, 9 Mart'ta çıkan Bördübet Koyu'ndaki yangınında bir arıcının dikkatsizliği nedeniyle 46.2 hektarlık ormanın kül olduğunun belirterek, "Muğla'da Valiliğin bünyesinde yapılan koordinasyon toplantısında yeni bir tedbir şartnamesi hazırlandı. Bu şartname ilçemizde bulunan diğer komisyonlarca da onaya sunulacak. Biz sadece öneri amacıyla arıcılar hakkında alması gereken 3 maddelik yeni tedbiri bu şartnameye koydurduk" dedi.
Toplantıda konuşan Kaymakam Celalettin Yüksel de, Marmaris'in orman yangınları bakımından ülkenin en hassas bölgelerinden olduğu söyledi. Yangınla mücadelede herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Yüksel, yangın sırasında ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların koordineli şekilde çalıştığını anlattı.
Arıcıların alması gereken önlemlere şunlar da eklendi:
* Her 100 kovan için 20 kiloluk yangın tüpü bulundurulacak. * Betonarme olmamak kaydıyla her kovan barındırma noktasına 200 litrelik su deposu koydurulacak. * Arıcılar kovan bakımında kullandıkları tütsüleri söndürmek amacıyla 50 litrelik su tankları bulunduracak. * Tütsüler bunlarda söndürüldükten sonra imha edilecek.

DHA